Tzv. „Singapurské rezance“ sú populárnym ázijským jedlom pripraveným z tenkých ryžových rezancov a zeleniny. Vďaka kari koreniu dá jedlu žltý exotický odtieň. Tento recept obsahuje krevety, môžete ich však nahradiť iným mäsom alebo ho pripraviť na vegetariánsky spôsob.
Ingrediencie
- 450g stredných kreviet
- 2 šálky fazuľových klíčkov
- 1 červená paprika
- 2 šálky nastrúhanej čínskej kapusty
- 2 ks mrkvy
- 2 ks jarnej cibuľky
- 3 ČL mletého zázvoru
- 1/4 šálky vody alebo kuracieho vývaru
- 1/2 ČL trstinového cukru
- 1/2 ČL soli
- 1/4 ČL mletého korenia
- 4 PL rastlinného oleja na vyprážanie
- 1,5 PL korenie kari
- 1 balenie tenkých ryžových rezancov
Postup
- Uvarte/namočte ryžové rezance podľa návodu na obale.
- Krevety pripravte, prípadne olúpte a namočte na 5 minút do teplej slanej vody.
- Všetku zeleninu očistite, papriku a mrkvu nakrájajte na tenké plátky, nasekajte čínsku kapustu.
- Fazuľové klíčky sceďte z konzervy.
- V miske pripravte omáčku – kurací vývar alebo vodu zmiešajte s hnedým cukrom, soľou a čiernym korením a dajte bokom.
- Zahrejte menšiu panvicu na stredne vysokú až vysokú teplotu, pridajte olej a osmažte krevety kým sa nesfarbí.
- Na väčšej panvici rozpáľte olej, pridajte karí a miešajte asi 30 sekúnd, potom pridajte zázvor a stále miešajte.
- Až začne byť zázvor aromatický, pridajte zeleninu a klíčky.
- Miešajte asi 30 sekúnd, potom vmiešajte krevety, nakrájanú jarnú cibuľku a rezance.
- Všetko chvíľu povarte a pokiaľ je zmes suchá, pridajte trochu vody alebo vývaru.
- Nakoniec dochuťte podľa potreby soľou, korením alebo karí korením a podávajte teplé.