Zdravé ryžové rezance s krevetami

Zdravé ryžové rezance s krevetami

Tzv. „Singapurské rezance“ sú populárnym ázijským jedlom pripraveným z tenkých ryžových rezancov a zeleniny. Vďaka kari koreniu dá jedlu žltý exotický odtieň. Tento recept obsahuje krevety, môžete ich však nahradiť iným mäsom alebo ho pripraviť na vegetariánsky spôsob.

Ingrediencie

  • 450g stredných kreviet
  • 2 šálky fazuľových klíčkov
  • 1 červená paprika
  • 2 šálky nastrúhanej čínskej kapusty
  • 2 ks mrkvy
  • 2 ks jarnej cibuľky
  • 3 ČL mletého zázvoru
  • 1/4 šálky vody alebo kuracieho vývaru
  • 1/2 ČL trstinového cukru
  • 1/2 ČL soli
  • 1/4 ČL mletého korenia
  • 4 PL rastlinného oleja na vyprážanie
  • 1,5 PL korenie kari
  • 1 balenie tenkých ryžových rezancov

Postup

  • Uvarte/namočte ryžové rezance podľa návodu na obale.
  • Krevety pripravte, prípadne olúpte a namočte na 5 minút do teplej slanej vody.
  • Všetku zeleninu očistite, papriku a mrkvu nakrájajte na tenké plátky, nasekajte čínsku kapustu.
  • Fazuľové klíčky sceďte z konzervy.
  • V miske pripravte omáčku – kurací vývar alebo vodu zmiešajte s hnedým cukrom, soľou a čiernym korením a dajte bokom.
  • Zahrejte menšiu panvicu na stredne vysokú až vysokú teplotu, pridajte olej a osmažte krevety kým sa nesfarbí.
  • Na väčšej panvici rozpáľte olej, pridajte karí a miešajte asi 30 sekúnd, potom pridajte zázvor a stále miešajte.
  • Až začne byť zázvor aromatický, pridajte zeleninu a klíčky.
  • Miešajte asi 30 sekúnd, potom vmiešajte krevety, nakrájanú jarnú cibuľku a rezance.
  • Všetko chvíľu povarte a pokiaľ je zmes suchá, pridajte trochu vody alebo vývaru.
  • Nakoniec dochuťte podľa potreby soľou, korením alebo karí korením a podávajte teplé.
Ryžové rezance so zeleninou a krevetami
Zdroj: rasamalaysia.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.