Špenátové vaječné rezance so smotanovým syrom a slaninovou omáčkou je rýchle jedlo ideálne na večeru v rušnom a náročnom týždni. Toto bohaté a chutné jedlo môže byť v kuchyni pripravené za menej ako 30 minút. Garantujeme vám, že sa stanú stredobodom večerného pohostenia!
Čo budeme potrebovať
- 200 g špenátového pyré
- 140 g hladkej múky
- 90 g semolínovej múky
- 3 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
- Vajcia
- ½ lyžičky soli
Na omáčku so syrom a slaninou:
- 250 ml smotany na varenie
- 100 g slaniny (nakrájaná na prúžky)
- 80 g strúhaného syra čedar
Postup
- Privedieme do varu veľký hrniec s osolenou vodou
- Špenátové pyré zmiešame s múkou, krupicou, cesnakom, vajcami, soľou a korením
- Miešame, kým nám nevznikne jednoliate cesto
- Cesto by malo byť skôr hustejšie ako riedke
- Nad hrniec umiestnime tvorítko na špecle alebo halušky
- Cez tvorítko pretlačíme cesto
- Akonáhle je všetko cesto v hrnci, premiešame a varíme 2-3 minúty, kým rezance nevyplávajú na povrch
- Na omáčku si na rozpálenej panvici do chrumkava usmažíme slaninu
- Za stáleho miešania prilejeme smotanu a prikryjeme pokrievkou
- Dusíme, kým omáčka nezhustne
- Sporák vypneme a vmiešame nastrúhaný syr
- Špecle vhodíme do omáčky a premiešame
- Ihneď teplé podávame
Špenát sa dá využiť na mnoho spôsobov! Vychutnajte si ich v podobe slaných palaciniek so špenátom alebo krémovej špenátovej polievky , ktoré vás v chladných dňoch krásne zahrejú. A hoci tomu veríte alebo nie, zo špenátu sa dajú upiecť aj lahodné nadýchané torty! Pozrite sa na tieto recepty na torty zo špenátu ! Budete sa diviť aká dobrota to je!