Zdravé tekvicové škoricové rolky

Zdravé tekvicové škoricové rolky

Pokiaľ ste hľadali zdravú verziu tejto sladkej pochutiny, tak ste narazili na ten najlepší recept! Táto dobrota je vyrobená z najlepších zdravých alternatív, ktoré majú nižší obsah cukru a kalórií ako tradičný recept na škoricové slimáky.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 120 ml mandľového mlieka alebo nízkotučného mlieka (teplého)
  2. 30 ml rastlinného oleja (slnečnicový, kokosový olej alebo repkový olej)
  3. Vajcia
  4. 110 g tekvicového pyré
  5. Lyžička vanilkového extraktu
  6. Lyžička mletej škorice
  7. Lyžička mletého muškátového orieška
  8. 55 g kokosového cukru
  9. 2 lyžičky instantného droždia
  10. 440 g celozrnnej múky

Na náplň

  1. 60 g masla (zmäknutého)
  2. 100 g kokosového cukru
  3. Lyžica škorice
  4. Lyžička perníkového korenia
  5. 2 lyžice hrozienok (sušených čerešní, vlašských orechov, pekanových orechov alebo sušených brusníc)

Na polevu

  1. 2 lyžice nesladeného mandľového mlieka
  2. 30 g práškového cukru
  3. Lyžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Do malej misky pridáme teplé mlieko, cukor a navrch rozdrobíme droždie.
  2. Necháme 5 minút odpočívať
  3. Vo veľkej mise zmiešame olej, vajcia, vanilku, tekvicové pyré
  4. Zmes premiešame, kým nebude hladká a úplne prepojená
  5. Tekvicovú zmes zalejeme mliekom s droždím a znovu miešame, kým sa ingrediencie nespoja
  6. Pridáme múku, korenie do cesta a všetko spoločne zapracujeme
  7. Miesime 3–5 minút, kým nezískame elastické a hladké cesto
  8. Vytvarujeme guľu a preložíme ju do ľahko vymastenej misy
  9. Cesto prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme ho 1–2 hodiny kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem
  10. Cesto prenesieme na pomúčenú pracovnú plochu
  11. Pomocou valčeka cesto vyvaľkáme, do tvaru obdĺžnika
  12. Povrch cesta potrieme maslom a posypeme cukrom, škoricou a perníkovým korením
  13. Cesto zrolujeme a nožom ho nakrájame na 12 slimákov
  14. Rolky vložíme do vymasteného pekáča a prikryjeme
  15. Takto ich necháme kysnúť asi 30 minút
  16. Medzitým si predhrejeme rúru na 180 stupňov
  17. Slimáky dáme do rúry a pečieme 20–30 minút, kým nie sú na povrchu zlatisto hnedé
  18. Zatiaľ čo sa škoricové slimáky pečú, si pripravíme polevu
  19. V mise si zmiešame práškový cukor s mliekom a vanilkou
  20. Po vybratí škoricových roliek z rúry ich ihneď touto polevou potrieme

Maškrtenia nie je nikdy dosť, a preto sa inšpirujte ďalšími receptami na sladké pečenie z tekvice !

Luxusné nakysnuté zdravé rolky z tekvicového pyré a kokosovej polevy.
Zdroj: thebananadiaries.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.