Veľmi jednoduché, rýchle a chutné pečivo s ovsenými vločkami. Vytvarovať ho môžete do guličiek či hrudiek.
Ingrediencie:
- 3 šálky ovsených vločiek
- 1 a 1/2 šálky trstinového cukru
- 1/2 šálky krémového arašidového masla
- 1/2 šálky mlieka
- 3 PL nesladeného kakaového prášku
- 8 PL masla
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1/4 čajovej lyžičky soli
Postup:
- V stredne veľkom hrnci zmiešajte cukor a kakaový prášok.
- Pridajte mlieko a maslo a priveďte do varu.
- Varte asi 1 minútu.
- Odstavte z ohňa a vmiešajte vanilku, soľ, arašidové maslo a ovsené vločky.
- Cukrovie po lyžičkách vložte na plech s papierom na pečenie.
- Nechajte stuhnúť približne 10 minút, kým pečivo vychladne.
Arašidové maslo nepatrí medzi najklasickejšie ingrediencie na prípravu vianočných cukroviniek. Dodá mu ale veľmi zaujímavú chuť. Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na arašidové pečivo .