V tomto recepte okrem múky nenájdete ani cukor! Perníčky ale chutia presne tak, ako si predstavujete.
Ingrediencie:
- 2 a 1/2 šálky namletých mandlí
- 1/3 šálky mletého ľanového semienka
- 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
- 2 PL mletého zázvoru
- 1 čajová lyžička čerstvého nastrúhaného zázvoru
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky škorice
- 1/2 čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
- 1/2 čajovej lyžičky mletého klinčeka
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 1/4 šálky rozpusteného kokosového oleja
- 1/4 šálky medu
- 1 vajce
- 50 g bielej čokolády
Postup:
- Vo veľkej mise zmiešajte namleté mandle, ľanové semienko, jedlú sódu, mletý zázvor, nastrúhaný čerstvý zázvor, škoricu, muškátový oriešok, klinčeky a vanilkový extrakt.
- Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
- Do misy následne pridajte kokosový olej, med a vajcia a opäť dôkladne premiešajte.
- Cesto vypracujte do guličky a zabaľte do potravinárskej fólie.
- Vložte na 30 minút do mrazničky a potom ho preložte na ďalších 30 minút do chladničky.
- Vyberte cesto z potravinovej fólie a vložte ho medzi dva veľké kusy papiera na pečenie.
- Pomocou valčeka cesto rozvaľkajte na hrúbku asi pol centimetra.
- Vykrajovače z cesta vykrájajte rozmanité tvary, ktoré pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte v rúre predhriatej na 180 ° C približne 10 minút alebo dozlatista. Po vytiahnutí z rúry by perníčky mali byť ešte mierne mäkké.
- Nechajte perníčky vychladnúť av medziobdobí si rozpustite bielu čokoládu.
- Tú potom prelejte do zdobiaceho vrecka s tenkou tryskou a perníčky ozdobte.