Zdravý bezlepkový makovec

Zdravý bezlepkový makovec

Keď už sme hľadali vhodný recept na túto sladkú pochúťku, nesmela chýbať ani trochu odľahčená a zdravšia verzia bez lepku. Je krásne ľahká, jemná a veľmi chutná.

Ingrediencie:

  • 3 veľké vajcia
  • Štipka soli
  • 100 g zmäknutého nesoleného masla
  • 80 g trstinového cukru
  • Strúhaná citrónová kôra z 1/2 chemicky neošetreného citróna
  • 100 g mletého maku
  • 50 g mletých mandlí
  • 50 ml mandľového mlieka
  • Múčkový cukor na posyp

Postup:

  • Rúru predhrejeme na 180 stupňov a formu či pekáč vyložíme papierom na pečenie.
  • Oddelíme žĺtky od bielkov do dvoch misiek. K bielkom pridáme štipku soli a ručným mixérom ušľaháme tuhý sneh z bielkov.
  • Do misy k vaječným žĺtkom prihodíme maslo, cukor, citrónovú kôru a pomocou mixéra šľaháme po dobu 5 minút, aby zmes zosvetľovala a bola pekne napenená.
  • Prisypeme mletý mak, mandle a zalejeme mandľovým mliekom. Premiešame, aby sa všetko spojilo.
  • Prelejeme do formy, rovnomerne uhladíme a vložíme do predhriatej rúry na 35 minút.
  • Po uplynutí tejto doby vyskúšame špajľou, či je koláč upečený.
  • Vyberieme z rúry a necháme vo forme úplne vychladnúť.
  • Počas chladnutia torta trochu spadne, ale nie je potrebné sa stresovať, je to v poriadku.
  • Pred podávaním poprášime práškovým cukrom.
Zdravá bezlepková torta.
Zdroj: https://www.lilvienna.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.