Zdravý kávový dezert

Zdravý kávový dezert

Inšpirujte sa týmto receptom na výborný múčnik ku káve. Má nízky obsah cukru a vďaka mandľovej múke je aj bezlepkový.

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky mandľovej múky
  • 1 hrnček trstinového cukru
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/3 hrnčeka mandľového mlieka
  • 1/2 lyžičky muškátového orieška
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 2 lyžičky instantnej kávy
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • Štipka soli
  • 1 lyžička škorice
  • 1/2 hrnčeka mandľovej múky
  • 1/3 hrnčeka práškového cukru
  • 3 lyžice kokosového oleja

Postup

  • Najprv zmiešajte mandľovú múku s cukrom, muškátovým orieškom, škoricou, instantnou kávou, kypriacim práškom a soľou.
  • Potom pridajte vajcia, kokosový olej, mlieko a vanilkový cukor. Riadne zmiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Na posýpku zmiešajte všetky ingrediencie a rukou vypracujte drobivú zmes.
  • Formu či plech vymažte maslom, vysypte múkou a nalejte cesto.
  • Pečte pri 180 ° C počas 25 minút.
  • Po upečení nechajte múčnik aspoň 10-15 minút chladnúť, potom podávajte nakrájaný.
Kávová buchta z mandľovej múky s posýpkou navrchu.
Zdroj: freshwaterpeaches.com

Prinášame vám recenzie a tipy na tie najlepšie kávové mlynčeky.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.