Máte v pláne maškrtiť zdravo? Nie je potrebné sa zasypávať hordami cukru, aby sme si pochutnali. Skúste tento recept a užite si symfóniu chutí!
Budete potrebovať:
Na koláčové cesto:
- ¾ šálky datlí
- ½ šálky pekanových orieškov
- ⅓ sladených kokosových vločiek
- 1 lyžičku soli
Na náplň:
- 2 šálky mrkvy nakrájané na silnejšie kolieska
- 2 lyžice rozpusteného kokosového oleja
- pol lyžičky mletej škorice
- pol lyžičky muškátového orieška
- 1 lyžica soli
- 1 vajce
- lyžice medu
- 1 šálka tofu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- ½ šálky kokosového mlieka
Postup prípravy:
- Vyhrejte rúru na 200 °C.
- Na panvicu si nachystajte silné kolieska mrkvy, kokosový olej, škoricu, muškátový oriešok a soľ.
- Miešajte na miernom ohni zhruba 20 minút, až mrkva zmäkne. Potom nechajte vychladnúť.
- Nachystajte si ingrediencie na korpus koláča: všetky prísady vložte do mixéra a dobre zmiešajte.
- Formu na koláč vyložte papierom na pečenie a potrite kokosovým olejom.
- Vložte cesto na koláčový základ do formy.
- Až mrkvová zmes vychladne, mixujte ju spoločne s ďalšími ingredienciami na náplň.
- Nalejte zmes na koláčové cesto.
- Pečte pol hodiny.
- Pred podávaním nechajte vychladnúť.