Zdravý rebarborový koláč s mandľami

Zdravý rebarborový koláč s mandľami

Vyskúšajte si upiecť ľahký a pritom veľmi zdravý vegánsky rebarborový koláč s mandľovou a špaldovou múkou, javorovým sirupom a pistáciami.

Ingrediencie

  • 1 šálka špaldovej múky
  • 1/2 šálky mandľovej múky
  • 1/2 ČL morskej soli
  • 3 PL kokosového oleja
  • 2 PL javorového sirupu alebo medu
  • 2 PL sójového mlieka

Ingrediencie na náplň

  • 3 stopky rebarbory, umyté a nakrájané na malé kúsky
  • 3 PL javorového sirupu alebo medu
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • Hrsť malín
  • 1/4 šálky nasekaných pistácií alebo mandlí nakrájaných na plátky

Postup

  • Vyložte si plech papierom na pečenie alebo vysypte múkou.
  • Vo veľkej miske zmiešajte špaldovú múku, mandľovú múku, soľ a všetko riadne premiešajte.
  • Pridajte kokosový olej a premiešajte prsty, kým zmes nebude pripomínať strúhanku.
  • Pridajte javorový sirup, mlieko a miešajte, kým sa cesto nespojí.
  • Cestom vytvorte na plechu rovnomernú vrstvu natlačte ho až k okrajom.
  • Niekoľkokrát cesto popichajte vidličkou a vložte ho aspoň na 30 minút do chladničky.
  • Zatiaľ čo sa koláč chladí, predhrejte rúru na 180 ° C a potom pečte po dobu desiatich minút.
  • Zatiaľ čo sa cesto chladí, pripravte si náplň.
  • Zmiešate rebarboru, javorový sirup, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt.
  • Naneste náplň na cesto a pečte ďalších 30-35 minút, alebo kým rebarbora nezmäkne a okraje koláča nebudú zlatisté.
  • Hotový koláč posypte malinami a zmesou orechov.
Koláč s rebarborou a mandľami
Zdroj: occasionallyeggs.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.