Ak hľadáte zdravšiu a ľahšiu alternatívu tejto skvelej torty, skúste tento skvelý recept na tortu Red Velvet z červenej repy.
Ingrediencie na korpus
- 330 g hladkej múky
- 150 g krupicového cukru
- 120 g zmäknutého masla
- 1/2 balenia vanilkového cukru
- 2 ks vajec (izbové teploty)
- 1 lyžica kakaového prášku
- 3 g jedlej sódy
- 150 ml cmar
- 1 lyžica bieleho vínneho octu
- 200 g varenej a olúpanej červenej repy
Ingrediencie na krém
- 300 g krémového syra (žervé)
- 80 g zmäknutého masla
- 120 g krupicového cukru
Postup
- Najprv si predhrejte rúru na 170 °C. Formu na tortu vymažte maslom a vysypte kakaovým práškom.
- V mise kuchynského robota rozmiešajte maslo s cukrom a vanilkovým cukrom. Trite asi 5 minút, aby ste získali konzistenciu peny.
- Potom do zmesi vyklepnite jedno vajce po druhom a šľahajte 10 minút. Získate bohatú a hustú penu.
- V inej mise zmiešajte múku s kakaom a sódou.
- V mixéri rozmixujte uvarenú repu, cmar a ocot do riedkej kaše.
- Do rozotreného masla s vajcami potom pridajte tretinu múčnej zmesi a prilejte tretinu zmesi s repu. Takto pokračujte aj s druhou tretinou múčnej zmesi a repového pyré. Nakoniec zapracujte aj zvyšné tretiny oboch zmesí.
- Výsledkom by malo byť ani nie riedke, ani nie husté cesto, ktoré z varešky odpadáva po kúskoch.
- Vzniknuté cesto nalejte do tortovej formy a dajte piecť na 35-40 minút, kým nebude na povrchu vystúpené a na dotyk pružné.
- Upečený korpus nechajte vychladnúť na mriežke. Po vychladnutí odrežte vystúpený povrch, dajte bokom a korpus rozkrojte na dve poschodia.
- Pripravte si krém tak, že v mise robota zmiešate maslo s prírodným syrom. Potom zvýšte otáčky a po lyžiciach pridávajte cukor. Zvýšte otáčky ešte viac a nechajte robota, aby vytvoril nadýchaný penový krém, čo bude trvať asi 5 minút.
- Najprv potrite krémom spodné poschodie torty, na ktorú priklopte horné poschodie a potrite zvyškom krému. Potrieť môžete aj boky torty. Pokiaľ chcete, rozdrobte odrezky z torty navrch krému.
- A máte hotovo.