Výpočet receptov nesmie byť ochudobnený ani o svoj zdravý variant tohto šalátu. Vyskúšajte tento recept tak trochu inak a možno aj lepšie.
Čo budeme potrebovať
Na šalát
- Stredné jablko
- Citrónová šťava (z 1 citróna)
- 300 g kuracej salámy
- 50 g feferónik
- Lyžička horčica
- 10 g cukru
- 50 g červeného hrozna bez kôstok
- Stopkový zeler
- 50 g hrozienok
- 70 g vlašských orechov (alebo mandlí)
- Štipka soli
- Štipka korenia
Na dresing
- 100 g jogurtu
- 150 g majonézy (alebo kyslej smotany)
- 50 ml pomarančovej šťavy
- Štipka soli
- Lyžica Sriracha omáčky
- Lyžica sójovej omáčky
- Lyžička mletej cibule
Postup
- Na marinádu si zmiešame všetky ingrediencie dohromady a dáme ju bokom
- Jablko umyjeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na kocky do veľkej misy
- Zeler umyjeme a nakrájame na malé kúsky
- Guľôčky hrozna prepolíme a pridáme k jablko s zelerom
- Feferónky nakrájame na tenké plátky
- Kuraciu salámu nakrájame na kocky a pridáme k zvyšným ingredienciám
- Ďalej do misy pridáme hrozienka, orechy, šťavu z citróna a cukor
- Všetko spolu premiešame a pridáme marinádu
- Ochutnáme a podľa potreby osolíme a okoreníme
- Rumcajs šalát podávame na lôžku z hlávkového šalátu, posypaný opraženými vlašskými orechmi
Zdravých potravín nie je v našom jedálničku nikdy dosť. Medzi ďalšie zdraviu prospešné ingrediencie, ktoré prechádzajú všetkými týmito receptami na šalát rumcajs je aj zeler. Ten buď milujete alebo nenávidíte, a pokiaľ platí to prvé tak sa neváhajte pustiť do ďalších receptov s zelerom.