Zdravý šalát z červenej repy

Zdravý šalát z červenej repy

Šalát z pečenej červenej repy je skvelým variantom pre ľahké obedy večere, ale aj predjedlá. Pokiaľ ste ešte žiadny taký šalát nejedli, odporúčame ochutnať.

Ingrediencie:

  • 4 upečené stredne veľké červené repy
  • 1 a ½ lyžice bieleho vínneho octu
  • 1 lyžička cukru
  • 2 lyžice panenského olivového oleja
  • soľ a čerstvo namleté korenie podľa chuti
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • ½ hrnček hustého jogurtu gréckeho typu
  • 2 lyžice nasekaného kôpru

Postup:

  • Červenú repu umyte, osušte a dajte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite ju olivovým olejom a prikryte alobalom.
  • Pečte na 205 °C po dobu minimálne 45 minút.
  • Menšia repa je hotová rýchlejšie, kontrolujte a otáčajte repu aj v priebehu pečenia. Väčšia repa sa môže piecť až 2 hodiny.
  • Upečenú repu olúpte, naporciujte na mesiačiky alebo plátky.
  • V mise si zmiešajte ingrediencie na zálievku, tj vínny ocot, cukor, olivový olej, soľ a korenie.
  • Zálievku zmiešajte s teplou repou a nechajte chladiť v chladničke, aby sa dobre to rozležalo (cca 2 hodiny).
  • Medzitým si pripravte jogurtový dresing. Zmiešajte prelisovaný cesnak, s jogurtom, soľou, čiernym korením a nasekaným kôprom.
  • Po vychladení môžete servírovať.
  • Ideálne je jogurtový dresing navŕšiť na repu a posypať kôprom.
šalát z červenej repy s jogurtovým dresingom
Zdroj: loveandoil.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.