Vyskúšajte tento recept na kurací šalát, kde namiesto majonézy použijete grécky jogurt. Vďaka jogurtu vám vznikne zdravší variant klasického šalátu s dresingom.
Ingrediencie
- 3 kuracie prsia
- 2 hrnčeky červeného hrozna, rozpolených
- 3 stonky zeleru, nakrájaných na kocky
- 2-3 jarné cibuľky, nakrájané na plátky
- 1/2 hrnčeka nakrájaných mandlí
- 1 hrnček gréckeho jogurtu
- 2 lyžice odtučneného mlieka
- 2 lyžičky medu
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky mletého korenia
- 2 lyžice nasekaného čerstvého kôpru
Postup
- Najprv na olivovom oleji orestujte kuracie mäso dozlatista zo všetkých strán.
- Do veľkej misy vložte osmažené kura, hrozno, zeler, jarnú cibuľku a mandle.
- Vo vedľajšej miske zmiešajte grécky jogurt s mliekom, medom, soľou a korením.
- Vzniknutú jogurtovú zmes nalejte do zmesi s kuraťom a riadne premiešajte, aby sa všetko jogurtom obalilo.
- Ochutnajte a podľa potreby pridajte viac soli či korenia. Pred podávaním nechajte 2 hodiny odležať v chladničke.
- Podávajte posypané čerstvým kôprom.