Jednoduchý šalát, ktorý v sebe ľahko spája sladkosť a slanosť. Je výživný a pritom diétny. Skúsite ho?
Ingrediencie
- 4 PL vlašských orechov
- šťava z polovice citróna
- 3 PL olivového oleja
- 5 stoniek stonkového zeleru
- 1 jablko
- 3 PL červeného vínneho octu
- soľ
- korenie
- 1 PL strúhaného parmezánu
- 2 vajcia uvarené natvrdo
Postup
- Vlašské orechy nasucho opražte na panvici
- Stopkový zeler zbavte tuhých vlákien a nakrájajte ho priečne na širšie plátky
- Jablko rozštvrťte, vyrežte jadrovník a nakrájajte na plátky
- Zeler zmiešajte s jablkami, zalejte olejom, vínnym octom, citrónovou šťavou, osoľte, okoreňte a premiešajte
- Pridajte vajcia rozkrájané na štvrtky
- Šalát zasypte opraženými orechmi a parmezánom