Zelená nátierka z brokolice a avokáda

Zelená nátierka z brokolice a avokáda

Zelená farba na tanieri vždy symbolizuje zdravý pokrm. Presvedčte sa o tom prostredníctvom tohto lahodného receptu!

Ingrediencie:

  • 500 g čerstvej brokolice
  • 1 avokádo
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 čajová lyžička nasekanej pažítky
  • 1 PL čerstvej citrónovej šťavy
  • 1/8 čajovej lyžičky chilli
  • soľ

Postup:

  1. V hrnci priveďte do varu vodu.
  2. Stonky brokolice olúpte, brokolicu nakrájajte na ružičky a olúpanú stonku na kocky.
  3. Keď sa voda začne variť, pridajte brokolicu a varte ju približne po dobu 8 minút.
  4. V medziobdobí si pripravte ľadový kúpeľ. Do misy naplnenej studenou vodou pridáte šálku ľadu.
  5. Brokolicu opatrne zlejte a ihneď ju dajte do ľadového kúpeľa.
  6. Následne ju preceďte a vložte asi na 20 minút do chladničky.
  7. Po uplynutí tejto doby vložte brokolicu do kuchynského robota a rozmixujte ju do hladkej a krémovej konzistencie.
  8. Následne k brokolici do mixéra pridajte kúsky avokáda, prelisovaný strúčik cesnaku, pažítku, citrónovú šťavu, chilli a soľ.
  9. Všetko rozmixujte dohladka.
  10. Nátierku pred podávaním vložte aspoň na 30 minút do chladničky.

Túto lahodnú nátierku z brokolice servírujte najlepšie na ražnom pečive.

Miska so zelenou brokolicovo-avokádovpu nátierkou
zdroj: vespresso.cooking

Máte radi polievky? Vyskúšajte naše rozmanité brokolicové polievky ! Sú zdravé, chutné a výdatné!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.