Po dlhej zime sa mnoho ľudí cíti unavených a bez energie. Prebuďte svoj organizmus touto zelenou vitamínovou bombou!
Ingrediencie
- 400 g kučeravého kelu
- 400 g baby špenátu
- 300 g mangoldu
- 6 šálok kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 1/2 bielej cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 citróny
- 2 PL olivového oleja
- soľ, korenie
Postup
- V hrnci zohrejte olivový olej a zosklovať na ňom najemno nakrájanú cibuľu.
- Pridajte prelisované strúčiky cesnaku a krátko povarte.
- Pridajte pokrájané listy kučeravého kelu, mangoldu a baby špenátu.
- Premiešajte a hrniec priklopte pokrievkou.
- Povarte takto asi 5 minút.
- Prilejte do zmesi kurací vývar a zmes osoľte.
- Následne hrniec odstavte a vytlačte doň šťavu z oboch citrónov.
- Zmes preložte do mixéra a rozmixujte dohladka.
Polievku servírujte s čerstvým pečivom, pokvapkanou trochou olivového oleja a posypanú čerstvým korením.