Vyskúšajte tento zdravý vegánsky vývar plný zeleniny a quinoy. Ide o rýchly a jednoduchý recept, ktorý obsahuje tie najlepšie vietnamské príchute, ako je citrónová tráva, zázvor a mäta, a jedna porcia má menej ako 150 kalórií.
INGREDIENCIA
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 zväzok jarnej cibuľky, nakrájané (vrátane zelených kúskov)
- 1 stonka citrónovej trávy, zbavená drevnatých vonkajších listov, nakrájaná nadrobno
- kúsok zázvoru o veľkosti vlašského orecha, jemne nasekaný
- 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
- 1 červená chilli paprička nakrájaná nadrobno
- 3 lyžice quinoy
- 1 liter zeleninového vývaru
- 100 g brokolice nakrájané na 1 cm kúsky
- 100 g zelených fazuliek nakrájaných na 2 cm kúsky
- 100 g mrazeného hrášku, rozmrazeného
- 100 g špenátu, nasekaného
- hrsť bazalky, nasekané
- hrsť mäty, nasekané
- šťava a kôra z 1 limetky
POSTUP
- Na panvici rozohrejeme olivový olej.
- Pridáme jarnú cibuľku, citrónovú trávu, zázvor, cesnak a chilli a restujeme 3–4 minúty do zmäknutia.
- Pridáme quinú a vývar a varíme, kým quinoa nezmäkne.
- Dáme pridáme brokolicu a zelené fazuľky a varíme 3 minúty, potom vmiešame hrášok a špenát a varíme ešte ďalšie 2 minúty.
- Okoreníme, potom vmiešame bylinky a limetkovú kôru a šťavu a podávame.