Zelená torta

Zelená torta

V tomto recepte na špenátovú tortu nie je spomenutá žiadna poleva. Teda bude len a len na vás akú si zvolíte. Alebo môžete tento výborný dezert jesť aj samostatne bez ďalších príkras. Bude skvelý tak ako tak.

Čo budeme potrebovať

  1. 3 veľké vajcia
  2. 96 g granulovaného erytritolu (alebo 100 g cukru kryštál)
  3. 1 lyžica avokádového oleja (alebo iného oleja)
  4. 2 lyžičky vanilkového extraktu
  5. 200 g mrazeného špenátu
  6. 185 g nesladené jablčného pyré
  7. 75 ml mandľového mlieka (alebo klasického polotučného mlieka)
  8. 10 g kakaa
  9. Lyžička žltého potravinárskeho farbiva
  10. 120 g ovsenej múky (alebo rozomletých vločiek)
  11. 100 g hladkej múky
  12. 50 g škrobu
  13. 2 lyžičky prášku do pečiva
  14. ½ lyžičky soli

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 170 stupňov
  2. Tortovú formu si vymastíme maslom alebo vyložíme papierom na pečenie
  3. Do misy pridáme vajcia, sladidlo, olej, vanilkový extrakt
  4. Do menšej misy pridáme špenát, jablčné pyré, mlieko, kakao a farbivo
  5. A špenátovú zmes rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka
  6. Vo vedľajšej mise premiešame ovsenú múku s hladkou múkou, škrobom a práškom do pečiva
  7. Do špenátovej zmesi začneme postupne pridávať suché prísady striedavo s vaječnou zmesou.
  8. Všetko poriadne zmiešame, aby sa ingrediencie spojili a cesto bolo hladké a riedke
  9. Cesto nalejeme do pripravenej formy a dáme do rúry piecť
  10. Pečieme asi 25 minút
  11. Potom necháme korpus 20 minút chladnúť vo forme a až potom ho preložíme z formy na mriežku, nech úplne vychladne
Zelená vláčna bábovka bez zdobenia.
Zdroj: zeymurancafee.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.