Zelené fazuľky na smotane

Zelené fazuľky na smotane

Vychutnajte si toto jednoduché vegetariánske jedlo pripravené zo zelených fazuliek a vynikajúce sladkokyslé smotanové omáčky. Ideálna na ľahký obed či večeru!

INGREDIENCIA

  • 450 g zelených fazuliek, mrazených
  • 1 malá cibuľa
  • 2 lyžice masla
  • 2 polievkové hladké múky
  • 1 šálka vývaru odobraného počas blanšírovania fazule
  • 1 šálka plnotučného mlieka
  • ⅓ šálky smotany na šľahanie
  • 2 guličky nového korenia
  • 1 bobkový list
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 1-2 lyžičky soli

POSTUP

  1. Mrazené fazuľky nechajte rozmraziť pri izbovej teplote.
  2. V hrnci priveďte do varu dostatočné množstvo osolenej vody, asi ako na cestoviny.
  3. Fazuľky opatrne vložte do vriacej vody a varte 3 minúty.
  4. Potom z nich vyberte šálku vývaru a dajte ich bokom, zvyšok sceďte.
  5. Fazuľky ihneď schlaďte ľadovou vodou, aby ste zastavili proces varenia a umožnili zelenine zachovať si krásnu sviežu farbu.
  6. V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejte maslo na stredne vysokú teplotu a orestujte cibuľu, ktorú ste predtým nakrájali nadrobno.
  7. Miešajte, kým cibuľa nezosklovatí.
  8. To trvá asi 3-5 minút.
  9. Stlmte oheň a pridajte múku.
  10. Miešajte minútu.
  11. Potom hrniec stiahnite z platne.
  12. Postupne prilievajte vývar z fazuliek a usilovne miešajte, aby sa hrudky rozpustili.
  13. Táto fáza bude vyžadovať trochu práce, ale buďte trpezliví; ak prilievate teplý vývar po troškách, vznikne hustá kaša bez hrudiek, v ktorej je vidieť len osmažená cibuľka.
  14. Postupne prilievajte mlieko a šľahajte.
  15. Vráťte hrniec na sporák.
  16. Zvýšte teplotu, kým omáčka nezačne bublať.
  17. Pridajte bobkový list a nové korenie a vmiešajte ocot.
  18. Znížte plameň na minimum, prikryte a nechajte 15 minút na veľmi miernom ohni prebublávať.
  19. Zápražka sa pekne prevarí, zmäkne, spojí omáčku a stratí múčnú chuť.
  20. Nakoniec hrniec odstavte zo sporáka a vmiešajte smotanu.
  21. Pokiaľ je omáčka príliš hustá, pridajte trochu mlieka a prešľahajte.
  22. Pridajte lyžičku cukru a podľa potreby dochuťte soľou alebo octom.
  23. Vyberte bobkové listy a nové korenie.
  24. Pokiaľ sú zelené fazuľky dlhé, nakrájajte ich na menšie kúsky.
  25. Vložte ich do omáčky a nechajte chvíľu prehriať.
  26. Vyvarujte sa prevareniu omáčky, pretože by sa smotana mohla zraziť.
Fazuľky v smotanovej omáčke so zemiakmi a vajcom servírované na tanieri s vidličkou.
www.cooklikeczechs.com

Varná doska patrí spoločne s chladničkou k najdôležitejším kuchynským spotrebičom.
Vybrať si môžeme hneď z niekoľkých typov. K tým najobľúbenejším patria tie na indukciu. Čo pri ich výbere nezabudnúť zohľadniť a aké sú ich najväčšie výhody a nevýhody? Všetko sa dozviete v našej recenzii indukčných varných dosiek .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.