Fazuľa na kyslo je obľúbenou prílohou u našich susedov v Nemecku. Dajú sa servírovať s klobásou, kuracími rezňami alebo údeným mäsom.
Čo budeme potrebovať
- 250 ml červeného vínneho octu
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžica masla
- 500 g zelených fazule, nakrájaných
- soľ a mleté korenie
Postup
- V malom hrnci priveďte do varu ocot a cukor.
- Znížte teplotu a varte za občasného miešania, kým sa tekutina nezredukuje na 2 polievkové lyžice, 5 až 10 minút.
- Pridajte maslo a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Fazuľa varte v hrnci s vriacou osolenou vodou do mäkka, asi 6 minút.
- Dobre sceďte.
- Nakoniec fazuľu premiešajte octovou zmesou a dochuťte soľou a korením. Ihneď podávajte.
Trochu náročnejšie na dobu prípravy, ale tiež výborné sú balkánske fazule s feta syrom alebo kovbojské fazule na cibuli a cesnaku.