Zelenina v aspiku

Zelenina v aspiku

Huspenina je najmä vo Východnej Európe obľúbené jedlo. Nepripravuje sa však len mäsový alebo rybí sulc, ale aj zeleninový. Táto zeleninová huspenina je ľahká a výborná, navyše sa hodí ako príloha k hlavnému jedlu alebo si ju môžete jednoducho uvariť, keď si chcete dať zdravú desiatu.

Čo budeme potrebovať

  1. Cibuľa
  2. Mrkva
  3. 300 g karfiolu
  4. Strednú cuketu
  5. 3 papriky (rôzne farby)
  6. 3 paradajky
  7. 500 g šampiňónov
  8. Zväzok bazalky
  9. 30 g želatíny
  10. Soľ (podľa chuti)
  11. 1 l zeleninového vývaru

Postup

  1. Zeleninu umyjeme
  2. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska
  3. Karfiol rozdelíme na ružičky, a ak sú ružičky príliš veľké, tak ich rozkrájame na menšie kusy
  4. Cuketu olúpeme a nakrájame na kolieska
  5. Každú papriku nakrájame na tri časti a potom tieto kúsky nakrájame na plátky
  6. Vezmeme paradajky a vyrežeme stopky
  7. Paradajky nakrájame na kocky
  8. Cibuľu olúpeme
  9. Bazalku umyjeme a nasekáme
  10. 1 liter vývaru privedieme do varu
  11. Vložíme celú cibuľu do panvice
  12. Osolíme a cibuľu opekáme 3 minúty
  13. Ďalej pridáme mrkvu, karfiol, šampiňóny, papriky a cuketu
  14. Ingrediencie varíme 10 minút
  15. Vypneme sporák a vyberieme cibuľu
  16. Do samostatnej misky nalejeme horúci zeleninový vývar a rozpustíme tam želatínu
  17. Vývar necháme trochu vychladnúť
  18. Zeleninu dáme do formy na aspik
  19. Pridáme surové paradajky
  20. Všetko posypeme nasekanou bazalkou a zalejeme teplým vývarom
  21. Zeleninový aspik dáme na 2 hodiny do chladničky
  22. Sulc sa zeleninu, potom nakrájame na porcie a podávame
Paradajky, cuketa, mrkva, paprika v aspiku s bylinkami.
Zdroj: gardenandgun.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.