Táto zelenina je jednoduchá, chutná a je vítanou a zdravou prílohou na každom večierku. A čo potom dresing z citróna a bazalky? Nechajte si chutiť!
Ingrediencie
Na dresing:
- ¼ šálky čerstvej citrónovej šťavy
- 2-3 čajové lyžičky dijonskej horčice
- ¾ čajové lyžičky morskej soli
- 2 malé strúčiky cesnaku
- ¾ šálky listov bazalky
- ½ šálky extra panenského olivového oleja
Na grilovanú zeleninu:
- extra panenský olivový olej
- morská soľ
- mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 sladké papriky, rozrezané na polovicu, zbavené jadier a opäť prekrojené na polovicu
- 2 stredné cukety, nakrájané pozdĺžne na polovice alebo na tretiny
- 1 stredný baklažán, nakrájaný na plátky
- 1 červená cibuľa, nakrájaná naprieč na plátky
Postup
- Predhrejte gril.
- Vložte všetky prísady na dresing do mixéra a rozmixujte v pyré.
- Dajte bokom.
- Ľahko potrite zeleninu olivovým olejom.
- Posypte morskou soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Ogrilujte zeleninu.
- Každá zelenina si vyžaduje iný čas, ale bude to cca 2-5 minút z každej strany.
- Dajte zeleninu na tanier a podávajte so zálievkou.