Zelenina z grilu s omáčkou Chimichurri

Zelenina z grilu s omáčkou Chimichurri

Ľahká argentínska omáčka Chimichurri dodáva dymovej grilovanej zelenine delikátnu chuť cesnaku a byliniek. Vyberte si akúkoľvek zeleninu, ktorú máte radi, jednoducho ju dochuťte olivovým olejom, soľou a čiernym korením a potom pridajte lyžicu Chimichurri omáčky. Dobrú chuť!

Ingrediencie

Na omáčku Chimichurri:

  • 1 šálka čerstvých listov petržlenu
  • 1/4 šálky čerstvých listov koriandra
  • 1/4 šálky čerstvých listov oregana
  • 1/3 šálky nahrubo nasekanej červenej cibule alebo šalotky
  • 3 lisované strúčiky cesnaku
  • 1/2 lyžičky červených čili vločiek
  • 1/2 šálky extra panenského olivového oleja
  • 1/4 šálky vínneho červeného octu
  • 3 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 čajová lyžička soli

Na grilovanú zeleninu:

  • 2 šampiňóny Portobello
  • 1 baklažán
  • 1 cuketa
  • 1 žltá cuketa
  • 1 červená cibuľa
  • 1 zväzok špargle
  • 1 červená paprika
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 polievková lyžica soli
  • 1 lyžica mletého čierneho korenia

Postup

  1. Do mixéra pridajte petržlenovú vňať, oregano, koriander, cibuľu a cesnak a rozmixujte.
  2. Pridajte čili vločky, olivový olej, ocot a citrónovú šťavu a 2 – 3x ľahko premixujte.
  3. Ochuťte soľou a dochuťte.
  4. Alebo všetky prísady jemne nasekajte ostrým nožom, potom rozšľahajte s olivovým olejom, octom a citrónovou šťavou v miske alebo pretrepte v zakrytej sklenenej nádobe.
  5. Uložte do chladničky a nechajte odležať.
  6. Pripravte si gril a predhrejte ho na strednú teplotu.
  7. Orežte konce zeleniny a nakrájajte na plátky.
  8. Červenú papriku pokrájajte na štvrtiny.
  9. Zeleninu pokvapkajte olivovým olejom a rovnomerne posypte soľou a korením.
  10. Grilujte so zatvoreným vekom, kým nebude zelenina mäkká a ľahko spálená – cca 8 až 10 minút na papriky, cibuľu a huby, 5 až 7 minút na cukety, baklažán a špargľu.
  11. Podávajte teplé s omáčkou.
Grilovaná špargľa, cibuľa, huby a paprika s omáčkou na tanieri s vareškou.
www.foodiecrush.com

Pozrite sa aj na naše delikátne recepty na nielen zeleninové, ale aj mäsové špízy v 11 rôznych variantoch!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.