Zeleninová caponata pečená v rúre

Zeleninová caponata pečená v rúre

Tento variant je jednoduchší a rýchlejší na prípravu, pretože sa pripravuje v rúre, a obsahuje pestrú paletu sezónnej zeleniny.

Ingrediencie

  • 2 cukety
  • 2 papriky
  • 2 zemiaky
  • 1 baklažán
  • 1 mrkva
  • 1 cibula
  • 1 stopkový zeler
  • 8-10 cherry rajčín
  • rozmarín
  • olivový olej
  • soľ, korenie 

Postup

  • Všetku zeleninu umyte, očistite, nakrájajte na kocky a vložte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Zeleninu osoľte, okoreňte, pokvapkajte olivovým olejom a premiešajte.
  • Pred vložením do rúry posypte čerstvým rozmarínom.
  • Pečte v rúre predhriatej na 170 °C približne 40 až 45 minút.
  • Medzitým rozpustite v malej miske lyžicu cukru asi v pol pohári bieleho octu.
  • Keď do konca pečenia zostáva približne 5 minút, vyberte caponatu na okamih z rúry.
  • Prelejte sladkokyslou omáčkou a potom ju na niekoľko minút vráťte opäť do rúry.

Pred podávaním vyberte caponatu z rúry a nechajte ju trochu vychladnúť.

Tanier so zeleninovou zmesou ozdobený bazalkou.
zdroj: misya.info

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.