Tento variant je jednoduchší a rýchlejší na prípravu, pretože sa pripravuje v rúre, a obsahuje pestrú paletu sezónnej zeleniny.
Ingrediencie
- 2 cukety
- 2 papriky
- 2 zemiaky
- 1 baklažán
- 1 mrkva
- 1 cibula
- 1 stopkový zeler
- 8-10 cherry rajčín
- rozmarín
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup
- Všetku zeleninu umyte, očistite, nakrájajte na kocky a vložte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Zeleninu osoľte, okoreňte, pokvapkajte olivovým olejom a premiešajte.
- Pred vložením do rúry posypte čerstvým rozmarínom.
- Pečte v rúre predhriatej na 170 °C približne 40 až 45 minút.
- Medzitým rozpustite v malej miske lyžicu cukru asi v pol pohári bieleho octu.
- Keď do konca pečenia zostáva približne 5 minút, vyberte caponatu na okamih z rúry.
- Prelejte sladkokyslou omáčkou a potom ju na niekoľko minút vráťte opäť do rúry.
Pred podávaním vyberte caponatu z rúry a nechajte ju trochu vychladnúť.