Zeleninová nátierka s hráškom a kôprom

Zeleninová nátierka s hráškom a kôprom

Pita chleba alebo krekry chutia s touto nátierkou dokonale. Kari pasta jej dodá špecifickú chuť, takže môže byť skvelým favoritom pre milovníkov tohto korenia. K tomuto receptu sme si pripravili videorecept, tak sa pozrite, ako na túto hráškovú dobrotu.

Čo budeme potrebovať

  • 360 g mrazeného hrášku
  • 90 g tahini
  • 2 lyžice čerstvých listov kôpru
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 2 lyžice slnečnicových semienok
  • 2 lyžičky sezamových semienok
  • 2 lyžičky ľanových semienok
  • 9 plátkov pita chleba (alebo toastového chleba)
  • 240 g scedenej fermentovanej zeleniny (podľa vášho výberu)
  • 1/2 citróna, nakrájame na 4 mesiačiky

Postup

  • Vložte hrášok do misy a zalejte vriacou vodou.
  • Nechajte 2 minúty stáť a sceďte.
  • Rozmixujte hrášok, tahini, kôpor, cesnak, šťavu a horčicu, kým sa nevytvorí nátierka.
  • Podľa chuti okoreníme.
  • Semienka ľahko opražte, na sucho na panvici, kým ľahko nezhnednú.
  • Na pita chlieb namažte nátierku, pridajte zeleninu, semienka a podávajte s mesiačikmi citróna.

Hrachové nátierky sa hodia aj ako skvelý dip k pečeným chrumkavým zemiakom .

Opečený chlebík s hráškom a kôprom.
Zdroj: katieatthekitchendoor.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.