Pita chleba alebo krekry chutia s touto nátierkou dokonale. Kari pasta jej dodá špecifickú chuť, takže môže byť skvelým favoritom pre milovníkov tohto korenia. K tomuto receptu sme si pripravili videorecept, tak sa pozrite, ako na túto hráškovú dobrotu.
Čo budeme potrebovať
- 360 g mrazeného hrášku
- 90 g tahini
- 2 lyžice čerstvých listov kôpru
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 2 lyžice slnečnicových semienok
- 2 lyžičky sezamových semienok
- 2 lyžičky ľanových semienok
- 9 plátkov pita chleba (alebo toastového chleba)
- 240 g scedenej fermentovanej zeleniny (podľa vášho výberu)
- 1/2 citróna, nakrájame na 4 mesiačiky
Postup
- Vložte hrášok do misy a zalejte vriacou vodou.
- Nechajte 2 minúty stáť a sceďte.
- Rozmixujte hrášok, tahini, kôpor, cesnak, šťavu a horčicu, kým sa nevytvorí nátierka.
- Podľa chuti okoreníme.
- Semienka ľahko opražte, na sucho na panvici, kým ľahko nezhnednú.
- Na pita chlieb namažte nátierku, pridajte zeleninu, semienka a podávajte s mesiačikmi citróna.
Hrachové nátierky sa hodia aj ako skvelý dip k pečeným chrumkavým zemiakom .