Zeleninová panvica s ryžou

Zeleninová panvica s ryžou

Hrniec plný zeleniny a mäsa, presne to predstavuje tento recept na srbské rizoto, po ktorom sa budete olizovať ešte na druhý deň.

Ingrediencie:

  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 200 g kuracieho alebo hovädzieho mäsa
  • 10 – 12 cibulí
  • 1 1/2 kg paradajok
  • 1 stredne veľký baklažán
  • 1 zelená paprika
  • 2 cukety
  • 3 stonky stopkového zeleru nakrájaného na plátky
  • 2 hrnčeky vody
  • 1 hrnček ryže
  • Hrsť petržlenu
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti (môže byť aj štvorfarebné alebo biele)

Postup:

  • Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
  • Mäso nakrájame na stredne veľké kocky, stopkový zeler na menšie kocky.
  • Paradajky pokrájame na plátky spolu s očistenou cibuľou.
  • Baklažán aj cuketu olúpeme as paprikou rozkrájame na rovnaké kúsky, asi tak 1 x 1 cm.
  • Do misky dáme olej, cibuľu, baklažán, zelenú papriku, cukety aj zeler a osolíme podľa chuti.
  • Vezmeme väčší pekáč a budeme doň vrstviť jednotlivé ingrediencie.
  • Na dno dáme polovicu paradajok, polovicu zeleninovej zmesi a okoreníme.
  • Pridáme nakrájané mäso a rozprestrieme po celej ploche.
  • Mäso prikryjeme druhou polovicou zeleniny, prisypeme nevarenú ryžu a zvyšné paradajky.
  • Nakoniec prelejeme vodou, zakryjeme alobalom a dáme piecť do predhriatej rúry na 2 hodiny.
  • Po uplynutí tejto doby zložíme alobal a ešte necháme 10 minút piecť odkryté.
  • Potom už stačí iba vybrať z rúry a servírovať.
Rýchle rizoto po srbsku s paradajkami, baklažánom a cuketou.
Zdroj: https://www.keyingredient.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.