Divoká ryža síce nie je v našich kuchyniach tak často používanou surovinou, ale napriek tomu si k nám svoju cestičku našla. Spolu so sezónnou zeleninou dokážete vykúzliť vynikajúcu pochúťku, ktorá zahreje nielen na jeseň. Dobré je, že sa pripravuje v tlakovom hrnci Instant Pot, takže s ňou nebude toľko práce.
Ingrediencie:
- 6 hrnčekov zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 1 hrnček nevarenej divokej ryže
- 250 g šampiňónov nakrájaných na plátky
- 4 nasekané strúčiky cesnaku
- 2 stredne veľké mrkvy nakrájané na kocky
- 2 stonky stopkového zeleru nakrájaného na kocky
- 1 veľký sladký zemiakov olúpaný a nakrájaný na kocky
- 1 nakrájaná biela cibuľa
- 1 bobkový list
- 1 a 1/2 lyžice korenia Old Bay
- 1 plechovka nesladeného kokosového mlieka
- 2 – 3 veľké hrsti nahrubo nasekaného kelu bez hlúbového
- Jemná morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
- Do nádoby tlakového hrnca nalejeme zeleninový vývar, pridáme divokú ryžu, huby, cesnak, mrkvu, zeler, sladké zemiaky, cibuľu, bobkový list aj korenie Old Bay.
- Všetko dôkladne premiešame, aby sa suroviny spojili. Zakryjeme a na vysoký tlak varíme 25 minút.
- Potom necháme Instant Pot odpočinúť a prirodzene uvoľniť paru po dobu 10 minút.
- Následne s maximálnou opatrnosťou otvoríme odvzdušňovací otvor a uvoľníme zostávajúci tlak.
- Odstránime veko a vyberieme bobkový list.
- Prilejeme kokosové mlieko, vhodíme kel a jemne miešame, aby sa všetko spojilo. Ochutnáme a podľa potreby ešte dochutíme.
- Ešte teplé servírujeme. Zdobíme podľa fantázie.