Zeleninová polievka s divokou ryžou

Zeleninová polievka s divokou ryžou

Divoká ryža síce nie je v našich kuchyniach tak často používanou surovinou, ale napriek tomu si k nám svoju cestičku našla. Spolu so sezónnou zeleninou dokážete vykúzliť vynikajúcu pochúťku, ktorá zahreje nielen na jeseň. Dobré je, že sa pripravuje v tlakovom hrnci Instant Pot, takže s ňou nebude toľko práce.

Ingrediencie:

  • 6 hrnčekov zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 1 hrnček nevarenej divokej ryže
  • 250 g šampiňónov nakrájaných na plátky
  • 4 nasekané strúčiky cesnaku
  • 2 stredne veľké mrkvy nakrájané na kocky
  • 2 stonky stopkového zeleru nakrájaného na kocky
  • 1 veľký sladký zemiakov olúpaný a nakrájaný na kocky
  • 1 nakrájaná biela cibuľa
  • 1 bobkový list
  • 1 a 1/2 lyžice korenia Old Bay
  • 1 plechovka nesladeného kokosového mlieka
  • 2 – 3 veľké hrsti nahrubo nasekaného kelu bez hlúbového
  • Jemná morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

  • Do nádoby tlakového hrnca nalejeme zeleninový vývar, pridáme divokú ryžu, huby, cesnak, mrkvu, zeler, sladké zemiaky, cibuľu, bobkový list aj korenie Old Bay.
  • Všetko dôkladne premiešame, aby sa suroviny spojili. Zakryjeme a na vysoký tlak varíme 25 minút.
  • Potom necháme Instant Pot odpočinúť a prirodzene uvoľniť paru po dobu 10 minút.
  • Následne s maximálnou opatrnosťou otvoríme odvzdušňovací otvor a uvoľníme zostávajúci tlak.
  • Odstránime veko a vyberieme bobkový list.
  • Prilejeme kokosové mlieko, vhodíme kel a jemne miešame, aby sa všetko spojilo. Ochutnáme a podľa potreby ešte dochutíme.
  • Ešte teplé servírujeme. Zdobíme podľa fantázie.
Luxusná jesenná polievka z divokej ryže a čerstvej sezónnej zeleniny.
Zdroj: https://www.gimmesomeoven.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.