Zeleninová polievka s mletým hovädzím mäsom

Zeleninová polievka s mletým hovädzím mäsom

Užite si tento recept na výdatnú polievku z mletého hovädzieho mäsa, zemiakov a množstva zeleniny. Servírujte ju so slanými krekermi či cesnakovým chlebom.

INGREDIENCIA

  • 500 g extra chudého mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 lyžičky cesnaku, lisovaného
  • 1 šálka mrkvy, nakrájané na plátky
  • 1 šálka řapíkatého zeleru, nakrájaného na kocky
  • 8 šálok hovädzieho vývaru
  • 800 g konzervovaných krájaných paradajok
  • 2 stredné zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 1 šálka čerstvých zelených fazuliek, orezaných a nakrájaných
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica worcesterskej omáčky
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • 1 šálka mrazeného hrášku
  • 1 šálka mrazenej kukurice
  • ⅓ šálky čerstvo nasekanej petržlenovej vňate

POSTUP

  • Vo veľkom hrnci osmažte mleté ​​hovädzie mäso na stredne vysokej teplote spolu s nakrájanou cibuľou.
  • Restujte, kým mäso nezhnedne a cibuľa nebude mäkká.
  • Pridajte cesnak a restujte asi 30 sekúnd, kým sa nerozvonia.
  • Sceďte a odstráňte všetok tuk.
  • Vráťte hrniec na sporák na stredne vysokú teplotu a pridajte mrkvu, stopkový zeler, hovädzí vývar, konzervované paradajky, zemiaky, zelené fazuľky, paradajkový pretlak, worcesterskú omáčku, talianske korenie, soľ a korenie.
  • Premiešajte a priveďte zmes do varu.
  • Znížte plameň na miernu teplotu, prikryte a nechajte variť, kým zemiaky a zelenina nezmäknú, asi 25 minút.
  • Nakoniec pridajte mrazený hrášok, kukuricu a petržlenovú vňať a povarte.
  • Môžete podávať!
Polievka z mletého hovädzieho mäsa, zemiakov a množstva zeleniny v hrnci s naberačkou.
www.iwashyoudry.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.