Užite si tento recept na výdatnú polievku z mletého hovädzieho mäsa, zemiakov a množstva zeleniny. Servírujte ju so slanými krekermi či cesnakovým chlebom.
INGREDIENCIA
- 500 g extra chudého mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 lyžičky cesnaku, lisovaného
- 1 šálka mrkvy, nakrájané na plátky
- 1 šálka řapíkatého zeleru, nakrájaného na kocky
- 8 šálok hovädzieho vývaru
- 800 g konzervovaných krájaných paradajok
- 2 stredné zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
- 1 šálka čerstvých zelených fazuliek, orezaných a nakrájaných
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžica worcesterskej omáčky
- 1 lyžička talianskeho korenia
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky čierneho korenia
- 1 šálka mrazeného hrášku
- 1 šálka mrazenej kukurice
- ⅓ šálky čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
POSTUP
- Vo veľkom hrnci osmažte mleté hovädzie mäso na stredne vysokej teplote spolu s nakrájanou cibuľou.
- Restujte, kým mäso nezhnedne a cibuľa nebude mäkká.
- Pridajte cesnak a restujte asi 30 sekúnd, kým sa nerozvonia.
- Sceďte a odstráňte všetok tuk.
- Vráťte hrniec na sporák na stredne vysokú teplotu a pridajte mrkvu, stopkový zeler, hovädzí vývar, konzervované paradajky, zemiaky, zelené fazuľky, paradajkový pretlak, worcesterskú omáčku, talianske korenie, soľ a korenie.
- Premiešajte a priveďte zmes do varu.
- Znížte plameň na miernu teplotu, prikryte a nechajte variť, kým zemiaky a zelenina nezmäknú, asi 25 minút.
- Nakoniec pridajte mrazený hrášok, kukuricu a petržlenovú vňať a povarte.
- Môžete podávať!