Zeleninová polievka s shiitake a miso pastou

Zeleninová polievka s shiitake a miso pastou

Vyskúšajte tento recept na zdravú, sýtu polievku, ktorá vás skvele zahreje a uspokojí vaše chuťové bunky! Kombináciu tofu, potom choi, shiitake, biele miso pasty a zázvoru jednoducho nejde odolať.

Čo budete potrebovať

  • 1 balenie extra pevného tofu
  • 3 potom choi (oddeľte bielu a zelenú časť)
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 2 strúčiky cesnaku, lisované
  • 280 g húb shiitake, nakrájaných na plátky
  • 1 šálka nasekanej mrkvy
  • 3 jarné cibuľky, nakrájané + ďalšie na ozdobu
  • 1 lyžica biele miso pasty
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžička sušeného zázvoru
  • sušené červené čili (voliteľné)

Postup

  • Tofu sceďte, zabaľte ho do savých obrúskov či utierky a zaťažte ho aspoň na 20 minút, aby sa z neho uvoľnil nálev.
  • Nožom rozdeľte potom choi na stonky a vršky.
  • Stonky a vršky dajte zvlášť stranou a každú časť nakrájajte na menšie kúsky.
  • Do veľkého polievkového hrnca pridajte ¼ šálky vývaru a nastavte teplotu na stredne vysokú.
  • Nasekaný cesnak restujte 2 minúty za stáleho miešania, aby sa nepripálil.
  • Cesnak pridajte do vývaru v hrnci.
  • Ďalej pridajte huby, bielu časť potom choi, nasekanú mrkvu a jarnú cibuľku a miešajte 2 minúty.
  • Pridajte zvyšok vývaru, bielu miso pastu, sójovú omáčku a sušený cesnak a nechajte polievku priviesť do varu.
  • Znížte teplotu na minimum a varte 15 minút.
  • Nakrájajte tofu na kocky a pridajte ho do hrnca spolu so zelenou časťou potom choi.
  • Varte po dobu 5 minút.
  • Podávajte s nakrájanou jarnou cibuľkou a voliteľne aj so sušeným červeným chilli.
Polievka z tofu, potom choi, húb, biele miso pasty a zázvoru v dvoch malých hrncoch na drevenom lopári. Vedľa je mištička chilli, veľká lyžica a mištička s jarnou cibuľkou.
www.tastingtable.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.