Vyskúšajte tento recept na zdravú, sýtu polievku, ktorá vás skvele zahreje a uspokojí vaše chuťové bunky! Kombináciu tofu, potom choi, shiitake, biele miso pasty a zázvoru jednoducho nejde odolať.
Čo budete potrebovať
- 1 balenie extra pevného tofu
- 3 potom choi (oddeľte bielu a zelenú časť)
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 2 strúčiky cesnaku, lisované
- 280 g húb shiitake, nakrájaných na plátky
- 1 šálka nasekanej mrkvy
- 3 jarné cibuľky, nakrájané + ďalšie na ozdobu
- 1 lyžica biele miso pasty
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžička sušeného zázvoru
- sušené červené čili (voliteľné)
Postup
- Tofu sceďte, zabaľte ho do savých obrúskov či utierky a zaťažte ho aspoň na 20 minút, aby sa z neho uvoľnil nálev.
- Nožom rozdeľte potom choi na stonky a vršky.
- Stonky a vršky dajte zvlášť stranou a každú časť nakrájajte na menšie kúsky.
- Do veľkého polievkového hrnca pridajte ¼ šálky vývaru a nastavte teplotu na stredne vysokú.
- Nasekaný cesnak restujte 2 minúty za stáleho miešania, aby sa nepripálil.
- Cesnak pridajte do vývaru v hrnci.
- Ďalej pridajte huby, bielu časť potom choi, nasekanú mrkvu a jarnú cibuľku a miešajte 2 minúty.
- Pridajte zvyšok vývaru, bielu miso pastu, sójovú omáčku a sušený cesnak a nechajte polievku priviesť do varu.
- Znížte teplotu na minimum a varte 15 minút.
- Nakrájajte tofu na kocky a pridajte ho do hrnca spolu so zelenou časťou potom choi.
- Varte po dobu 5 minút.
- Podávajte s nakrájanou jarnou cibuľkou a voliteľne aj so sušeným červeným chilli.