Zeleninová polievka so žihľavami

Zeleninová polievka so žihľavami

Polievka so žihľavami nemusí mať vždy iba typickú podobu krému. Možno ich pridať aj do klasického vývaru so zeleninou.

Ingrediencie:

  • 2 šálky čerstvých mladých žihľav
  • 6 baby zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 menší zeler
  • 3 stopkaté zelery
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 pór
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 bobkový list
  • jarná cibuľka
  • kôpor
  • petržlenová vňať
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V hrnci rozohrejte olej a následne doň pridajte nakrájanú zeleninu, teda cibuľu, mrkvu, petržlen, pór, zeler, stopkový zeler.
  2. Zeleninu restujte približne 5 minút, pridajte prelisovaný cesnak a povarte ďalšie 2 minúty.
  3. Prilejte do hrnca približne dva a pol litra vody a pridajte bobkový list.
  4. Ľahko osoľte a priveďte do varu.
  5. Varte v zakrytom hrnci približne 30-35 minút.
  6. Pridajte do hrnca celej baby zemiaky a varte ešte približne 10 minút, kým budú zemiaky aj ostatná zelenina úplne mäkké.
  7. Nakoniec pridajte pokrájané žihľavy, ktoré ste predtým blanšírovali.
Polievka pripravená zo zmesi zeleniny a žihľavy
zdroj: houseandgarden.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.