Polievka so žihľavami nemusí mať vždy iba typickú podobu krému. Možno ich pridať aj do klasického vývaru so zeleninou.
Ingrediencie:
- 2 šálky čerstvých mladých žihľav
- 6 baby zemiakov
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 1 menší zeler
- 3 stopkaté zelery
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 pór
- 2 PL olivového oleja
- 1 bobkový list
- jarná cibuľka
- kôpor
- petržlenová vňať
- soľ, korenie
Postup:
- V hrnci rozohrejte olej a následne doň pridajte nakrájanú zeleninu, teda cibuľu, mrkvu, petržlen, pór, zeler, stopkový zeler.
- Zeleninu restujte približne 5 minút, pridajte prelisovaný cesnak a povarte ďalšie 2 minúty.
- Prilejte do hrnca približne dva a pol litra vody a pridajte bobkový list.
- Ľahko osoľte a priveďte do varu.
- Varte v zakrytom hrnci približne 30-35 minút.
- Pridajte do hrnca celej baby zemiaky a varte ešte približne 10 minút, kým budú zemiaky aj ostatná zelenina úplne mäkké.
- Nakoniec pridajte pokrájané žihľavy, ktoré ste predtým blanšírovali.