Zeleninová polievka v parnom hrnci

Zeleninová polievka v parnom hrnci

Ľahko sa pripravuje a ľahko sa hneď zje. Skúste si pripraviť chutnú a jednoduchú zeleninovú polievku z parného hrnca.

Ingrediencie

  • 1 hlávka zeleru
  • 2 menšie cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 stredne veľké mrkva
  • 2 stredne veľké petržlen
  • karfiol – hrsť ružičiek
  • 1 a 1/2 l vody
  • 4 polievkové lyžice masla
  • nové korenie
  • bobkový list
  • soľ, korenie
  • petržlenová vňať

Postup

  • Všetku zeleninu si očistíte. Cibuľu necháte vcelku.
  • Zeler, mrkva a petržlen pokrájate na malé kocky.
  • V parnom hrnci rozohrejte maslo, na ktorom nakrájanú zeleninu zľahka osmažíte.
  • Pridáte karfiol, cibuľu a zalejete zeleninu vodou.
  • Všetko osolíte, okoreníme, pridáte bobkový list a pár guličiek nového korenia.
  • Polievku v uzavretom parnom hrnci varíte približne 15 minút.
  • Na záver do polievky pridáte prelisovaný cesnak a dochutíte soľou a korením.
  • Zeleninovú polievku z parného hrnca podávate s nasekanou petržlenovou vňaťou.
zeleninová polievka v mištičke z parného hrnca
zdroj: pixabay.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.