Ľahko sa pripravuje a ľahko sa hneď zje. Skúste si pripraviť chutnú a jednoduchú zeleninovú polievku z parného hrnca.
Ingrediencie
- 1 hlávka zeleru
- 2 menšie cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 stredne veľké mrkva
- 2 stredne veľké petržlen
- karfiol – hrsť ružičiek
- 1 a 1/2 l vody
- 4 polievkové lyžice masla
- nové korenie
- bobkový list
- soľ, korenie
- petržlenová vňať
Postup
- Všetku zeleninu si očistíte. Cibuľu necháte vcelku.
- Zeler, mrkva a petržlen pokrájate na malé kocky.
- V parnom hrnci rozohrejte maslo, na ktorom nakrájanú zeleninu zľahka osmažíte.
- Pridáte karfiol, cibuľu a zalejete zeleninu vodou.
- Všetko osolíte, okoreníme, pridáte bobkový list a pár guličiek nového korenia.
- Polievku v uzavretom parnom hrnci varíte približne 15 minút.
- Na záver do polievky pridáte prelisovaný cesnak a dochutíte soľou a korením.
- Zeleninovú polievku z parného hrnca podávate s nasekanou petržlenovou vňaťou.