Skip to content
INGREDIENCIA
- 1 vajce
- polovica zeleru
- 4 lyžice masla
- majoránka, soľ, korenie
- 4 mrkvy
- 1 cibuľa
- 1 petržlen
- 500 g mletého mäsa
- 2 hrnčeky mlieka
- 100 g špenátových listov
- 3 rožky (včerajšie)
POSTUP
- Nakrájame rožky a zalejeme ich mliekom.
- Mrkva, petržlen a kúsok zeleru nastrúhame na hrubom strúhadle, nakrájame cibuľku nadrobno.
- Nasekáme špenátové listy.
- Všetky suroviny dobre zmiešame v mise a vytvoríme šišku.
- Poukladáme plátky masla, trošku podlejeme horúcou vodou, pekáč zakryjeme a pečieme asi na 150 ° C asi 2 hodiny.
- Ku koncu pečenia môžeme pekáč odkryť a pridať teplotu.
- Domácou sekanou so zeleninou podávame krájanú na plátky so zemiakovou kašou alebo zemiakmi a hlávkovým šalátom, prípadne s kyslou uhorkou.