Zeleninová sekaná s mletým mäsom

Zeleninová sekaná s mletým mäsom

INGREDIENCIA

  • 1 vajce
  • polovica zeleru
  • 4 lyžice masla
  • majoránka, soľ, korenie
  • 4 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 1 petržlen
  • 500 g mletého mäsa
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 100 g špenátových listov
  • 3 rožky (včerajšie)

POSTUP

  1. Nakrájame rožky a zalejeme ich mliekom.
  2. Mrkva, petržlen a kúsok zeleru nastrúhame na hrubom strúhadle, nakrájame cibuľku nadrobno.
  3. Nasekáme špenátové listy.
  4. Všetky suroviny dobre zmiešame v mise a vytvoríme šišku.
  5. Poukladáme plátky masla, trošku podlejeme horúcou vodou, pekáč zakryjeme a pečieme asi na 150 ° C asi 2 hodiny.
  6. Ku koncu pečenia môžeme pekáč odkryť a pridať teplotu.
  7. Domácou sekanou so zeleninou podávame krájanú na plátky so zemiakovou kašou alebo zemiakmi a hlávkovým šalátom, prípadne s kyslou uhorkou.
Sekaná pečienka so zeleninou je obľúbený spôsob, ako schvať do pokrmu zeleninu.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.