Zeleninová tarhoňa

Zeleninová tarhoňa

Pokiaľ s tarhoňou ešte len začínate, môžete skúsiť tento recept. Ako naňho? Ide o rýchlovku so zeleninou, ktorá poslúži ako hlavné jedlo aj ako príloha.

Ingrediencie

  • 250 g tarhone
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 cuketa, nakrájaná na kocky
  • 1 mrkva, nakrájaná na kocky
  • 1 brokolica, nakrájaná na malé ružičky
  • 1 PL strúhaného zázvoru
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 lyžička medu
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. V hrnci s osolenou vodou uvarte tarhoňu podľa návodu na obale. Po uvarení scedte a odložte bokom.
  2. V panvici na strednom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a restujte ju, kým nie je mäkká a priesvitná, asi 5 minút.
  3. Pridajte cesnak, papriku, cuketu, mrkvu a brokolicu a restujte ich 5-7 minút, kým nie sú mäkké.
  4. Vmiešajte zázvor, sójovú omáčku, med, soľ a korenie.
  5. Prilejte zeleninový vývar a priveďte do varu. Znížte oheň a duste 10 minút, kým sa zelenina neuvarí.
  6. Vmiešajte uvarenú tarhoňu a premiešajte, aby sa spojila.
  7. Podávajte teplé, ozdobené petržlenovou vňaťou.
Tarhoňa v miske
thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.