Pokiaľ s tarhoňou ešte len začínate, môžete skúsiť tento recept. Ako naňho? Ide o rýchlovku so zeleninou, ktorá poslúži ako hlavné jedlo aj ako príloha.
Ingrediencie
- 250 g tarhone
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 strúčiky nasekaného cesnaku
- 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
- 1 cuketa, nakrájaná na kocky
- 1 mrkva, nakrájaná na kocky
- 1 brokolica, nakrájaná na malé ružičky
- 1 PL strúhaného zázvoru
- 1 PL sójovej omáčky
- 1 lyžička medu
- 2 PL olivového oleja
- 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- V hrnci s osolenou vodou uvarte tarhoňu podľa návodu na obale. Po uvarení scedte a odložte bokom.
- V panvici na strednom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a restujte ju, kým nie je mäkká a priesvitná, asi 5 minút.
- Pridajte cesnak, papriku, cuketu, mrkvu a brokolicu a restujte ich 5-7 minút, kým nie sú mäkké.
- Vmiešajte zázvor, sójovú omáčku, med, soľ a korenie.
- Prilejte zeleninový vývar a priveďte do varu. Znížte oheň a duste 10 minút, kým sa zelenina neuvarí.
- Vmiešajte uvarenú tarhoňu a premiešajte, aby sa spojila.
- Podávajte teplé, ozdobené petržlenovou vňaťou.