Zeleninová zmes na sladkokyslo

Zeleninová zmes na sladkokyslo

Spoločným menovateľom všetkých variantov tejto talianskej klasiky je sladkokyslý nádych, ktorý je nenahraditeľný a dodáva pokrmu jedinečnú chuť

Ingrediencie

  • 2 baklažány
  • 1 červená kápia
  • 1 žltá kápia
  • 1 stopkový zeler
  • 1 cibuľa
  • 50 g zelených olív
  • 30 g kapary
  • 2 PL sultánok
  • 1 PL píniových orieškov
  • 200 g rajčinového pretlaku
  • 40 g cukru
  • 1/2 pohárika bieleho octu
  • bazalka
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup

  • Baklažán umyte, nakrájajte na kocky, vložte do sitka, zľahka osoľte a nechajte pol hodiny odstáť.
  • Medzitým umyte papriky, odstráňte z nich semienka, nakrájajte ich na malé kúsky.
  • Očistite cibuľu a zeler a nakrájajte ich nadrobno.
  • Po uplynutí 30 minút baklažán vytlačte, osušte a osmažte na rozpálenom oleji.
  • Osmažený baklažán dajte odkvapkať na papierové utierky.
  • Následne na panvici s olejom upražte nakrájanú cibuľu a zeler do sklovita.
  • Pridajte kapary, olivy rozkrojené na polovice, zmäknuté sultánky a píniové oriešky.
  • Všetko premiešajte a po niekoľkých minútach pridajte zmes octu, paradajkového pretlaku a cukru.
  • Opäť premiešajte, osoľte, okoreňte, pridajte bazalku a kúsky papriky a varte asi päť minút.
  • Pridajte osmažené baklažány a varte ďalších 15 minút.

Pripravenú caponatu z baklažánu a paprík nechajte pred podávaním niekoľko hodín odležať.

Tanier so zmesou baklažánu, rajčín a ďalšej zeleniny.
zdroj: chezuppa.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.