Zeleninové karí s cícerom

Zeleninové karí s cícerom

Tento jednoduchý pokrm z jedného hrnca sa skvele hodí na zahriatie počas chladných dní a večerov. Je úžasne voňavý, vegetariánsky, s hrejivým korením, zeleninou a cícerom. Pridanie tekvicového pyré karí úžasne zjemní!

INGREDIENCIA

  • 2 lyžičky oleja
  • 1 lyžička papriky (alebo použite 3/4 lyžičky údenej papriky či 1/4 lyžičky kajenského korenia)
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 1/2 lyžičky drvenej rasce
  • 1/2 až 1 lyžička karí (alebo použite garam masalu)
  • 1/4 šálky jemne nakrájanej cibule
  • 3 strúčiky nasekaného cesnaku.
  • 1 lyžička sušeného zázvoru
  • 1/2 šálky tekvicového pyré (môžete si ho zakúpiť alebo si pripraviť svoje vlastné – jednoducho uvaríte tekvicu, ktorú rozmixujete)
  • 1 a 1/2 šálky ovseného, ​​kokosového alebo kešu mlieka
  • 450 g scedené konzervované cícery
  • 1/2 červenej papriky nakrájanej na tenké plátky
  • 1/2 šálky zelených fazuliek
  • 1/2 šálky na tenké plátky nakrájaných šampiňónov
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1/2 šálky nakrájaného špenátu.
  • limetková šťava a chilli vločky na ozdobu

POSTUP

  • Rozpáľte panvicu na strednú teplotu, pridajte olej.
  • Pridajte papriku, koriander, rascu, karí a dobre premiešajte.
  • Korenie restujte, kým nebude voňavé.
  • Pridajte cibuľu, cesnak a zázvor a restujte, kým cibuľa nezosklovatí.
  • Pridajte tekvicové pyré a premiešajte, prilejte nemliečne mlieko podľa výberu a premiešajte, pridajte cícer, papriku, huby, fazuľku, soľ a premiešajte.
  • Prikryte a varte 10-12 minút, alebo kým zelenina nezmäkne.
  • Nakoniec pridajte špenát a stiahnite teplotu.
  • Dochuťte trochou limetkovej šťavy a pridajte niekoľko vločiek chilli na ozdobu a podávajte s ryžou.
Kari s cícerom a zeleninou servírované v miskách s ryžou.
www.veganricha.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.