Tento jednoduchý pokrm z jedného hrnca sa skvele hodí na zahriatie počas chladných dní a večerov. Je úžasne voňavý, vegetariánsky, s hrejivým korením, zeleninou a cícerom. Pridanie tekvicového pyré karí úžasne zjemní!
INGREDIENCIA
- 2 lyžičky oleja
- 1 lyžička papriky (alebo použite 3/4 lyžičky údenej papriky či 1/4 lyžičky kajenského korenia)
- 1 lyžička mletého koriandra
- 1/2 lyžičky drvenej rasce
- 1/2 až 1 lyžička karí (alebo použite garam masalu)
- 1/4 šálky jemne nakrájanej cibule
- 3 strúčiky nasekaného cesnaku.
- 1 lyžička sušeného zázvoru
- 1/2 šálky tekvicového pyré (môžete si ho zakúpiť alebo si pripraviť svoje vlastné – jednoducho uvaríte tekvicu, ktorú rozmixujete)
- 1 a 1/2 šálky ovseného, kokosového alebo kešu mlieka
- 450 g scedené konzervované cícery
- 1/2 červenej papriky nakrájanej na tenké plátky
- 1/2 šálky zelených fazuliek
- 1/2 šálky na tenké plátky nakrájaných šampiňónov
- 3/4 lyžičky soli
- 1/2 šálky nakrájaného špenátu.
- limetková šťava a chilli vločky na ozdobu
POSTUP
- Rozpáľte panvicu na strednú teplotu, pridajte olej.
- Pridajte papriku, koriander, rascu, karí a dobre premiešajte.
- Korenie restujte, kým nebude voňavé.
- Pridajte cibuľu, cesnak a zázvor a restujte, kým cibuľa nezosklovatí.
- Pridajte tekvicové pyré a premiešajte, prilejte nemliečne mlieko podľa výberu a premiešajte, pridajte cícer, papriku, huby, fazuľku, soľ a premiešajte.
- Prikryte a varte 10-12 minút, alebo kým zelenina nezmäkne.
- Nakoniec pridajte špenát a stiahnite teplotu.
- Dochuťte trochou limetkovej šťavy a pridajte niekoľko vločiek chilli na ozdobu a podávajte s ryžou.