Táto vegetariánska omáčka bez mäsa na bolonský spôsob sa skvele podáva s cestovinami tagliatelle.
Čo budeme potrebovať
- 1 cibuľa (nakrájaná nadrobno)
- 2 zelerové tyčinky (nakrájané nadrobno)
- 2 mrkvy (nakrájané na kocky)
- 4 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžica balzamikového octu
- 250 g nakrájanej zeleniny (ako sú cukety, paprika a huby)
- 50 g červené šošovky
- 2 x 400 g konzervy nakrájaných paradajok s bazalkou
Postup
- Nasypte cibuľu, zeler a mrkvu do veľkého nepriľnavého hrnca a pridajte 2–3 lyžice vody alebo vývaru.
- Varte domäkka za častého miešania, kým zelenina nezmäkne.
- Pridajte cesnak, paradajkový pretlak a balzamikový ocot, varte na vysokej teplote ešte 1 minútu, pridajte na kocky nakrájanú zeleninu, šošovku, paradajky a priveďte do varu.
- Priveďte do varu a potom varte asi 20 minút.
- Ragú okoreňte a podávajte s cestovinami a parmezánom navrch, ak chcete.