Zeleninové ragú

Zeleninové ragú

Táto vegetariánska omáčka bez mäsa na bolonský spôsob sa skvele podáva s cestovinami tagliatelle.

Čo budeme potrebovať

  • 1 cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 2 zelerové tyčinky (nakrájané nadrobno)
  • 2 mrkvy (nakrájané na kocky)
  • 4 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica balzamikového octu
  • 250 g nakrájanej zeleniny (ako sú cukety, paprika a huby)
  • 50 g červené šošovky
  • 2 x 400 g konzervy nakrájaných paradajok s bazalkou

Postup

  • Nasypte cibuľu, zeler a mrkvu do veľkého nepriľnavého hrnca a pridajte 2–3 lyžice vody alebo vývaru.
  • Varte domäkka za častého miešania, kým zelenina nezmäkne.
  • Pridajte cesnak, paradajkový pretlak a balzamikový ocot, varte na vysokej teplote ešte 1 minútu, pridajte na kocky nakrájanú zeleninu, šošovku, paradajky a priveďte do varu.
  • Priveďte do varu a potom varte asi 20 minút.
  • Ragú okoreňte a podávajte s cestovinami a parmezánom navrch, ak chcete.
Zemiaky so zeleninovou omáčkou v ozdobnom tanieriku.
Zdroj: vegansandra.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.