Zeleninové risotto s hubami

Zeleninové risotto s hubami

Naše známe klasické rizoto navyše s hubami je skutočne jednoduché a rýchle. Inšpirujte sa a uvarte si zdravé a navyše chutné rizoto.

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cuketa nakrájaná na 2 cm kúsky
  • 1 l kuracieho/zeleninového vývaru (či bujón)
  • 50g masla
  • 1 cibuľa, nasekaná najemno
  • 125g čerstvých húb či šampiňónov
  • 1 strúčik cesnaku, drvený
  • 300g ryže arborio
  • 100g mrazeného hrášku
  • 50g sladkej kukurice
  • 1 menšia mrkva, nakrájaná na kocky
  • Soľ, korenie
  • Strúhaný syr na posypanie

Postup

  • Vo veľkej panvici či v hrnci zohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu, nakrájané a očistené huby a cesnak. Za stáleho miešania restujte 3-4 minúty, kým cibuľka nezmäkne.
  • Pridajte ryžu a krátko orestujte, kým nezosklovatí. Potom znížte teplotu, prilejte vývar po jednej naberačke.
  • Pridajte nakrájanú cuketu, kukuricu, hrášok a mrkvu a nechajte dusiť cca 25 minút, kým ryža nevstrebe všetku tekutinu a zelenina nebude mäkká.
  • V prípade potreby pridajte viac vývaru. Dochuťte soľou či korením.
  • Nakoniec vmiešajte maslo, nechajte chvíľu, nech sa maslo rozpustí, premiešajte a podávajte posypané akýmkoľvek tvrdým syrom.
Vegetariánska ryža so zeleninou, hubami a syrom.
Zdroj: taste.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.