Naše známe klasické rizoto navyše s hubami je skutočne jednoduché a rýchle. Inšpirujte sa a uvarte si zdravé a navyše chutné rizoto.
Ingrediencie
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 veľká cuketa nakrájaná na 2 cm kúsky
- 1 l kuracieho/zeleninového vývaru (či bujón)
- 50g masla
- 1 cibuľa, nasekaná najemno
- 125g čerstvých húb či šampiňónov
- 1 strúčik cesnaku, drvený
- 300g ryže arborio
- 100g mrazeného hrášku
- 50g sladkej kukurice
- 1 menšia mrkva, nakrájaná na kocky
- Soľ, korenie
- Strúhaný syr na posypanie
Postup
- Vo veľkej panvici či v hrnci zohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu, nakrájané a očistené huby a cesnak. Za stáleho miešania restujte 3-4 minúty, kým cibuľka nezmäkne.
- Pridajte ryžu a krátko orestujte, kým nezosklovatí. Potom znížte teplotu, prilejte vývar po jednej naberačke.
- Pridajte nakrájanú cuketu, kukuricu, hrášok a mrkvu a nechajte dusiť cca 25 minút, kým ryža nevstrebe všetku tekutinu a zelenina nebude mäkká.
- V prípade potreby pridajte viac vývaru. Dochuťte soľou či korením.
- Nakoniec vmiešajte maslo, nechajte chvíľu, nech sa maslo rozpustí, premiešajte a podávajte posypané akýmkoľvek tvrdým syrom.