Tento recept na stredomorský kuskusový šalát s pečeným baklažánom, s pečenými červenými paprikami a syrom feta sa skvele sa hodí na rýchly a zdravý obed alebo ako zdravý olovrant, ale aj napríklad na akýkoľvek letný piknik.
Čo budeme potrebovať
- Veľký baklažán (nakrájaný na kocky)
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ
- Korenie
- 180 g kuskusu
- 350 ml vriacej osolenej vody
- 100 g olív (nakrájaných)
- Bylinky podľa vlastného výberu (napr. oregano, petržlen, bazalka)
- 100 g červenej papriky
- Feta (nakrájaná na kocky)
Na dresing
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 2 lyžice olivového
- 2 lyžičky oregano
- Soľ
- Korenie
Postup
- Rúru si predhrejeme na 220 stupňov
- Baklažán a papriku si nakrájame na kocky
- Na plech vyložený pečením, vyskladáme nakrájaný baklažán, papriku, cibuľu a celé strúčiky cesnaku
- V rúre pečieme 15 minút
- Potom zeleninu vyberieme a samotný cesnak roztlačíme vidličkou
- Cesnakom potrieme baklažán a necháme zeleninu vychladnúť
- Kuskus zalejeme v mise vriacou vodou a na 5 minút nádobu prikryjeme a necháme odstáť
- Potom kuskus premiešame a preložíme do šalátovej misy
- Na dresing si zmiešame v jednej miske všetky ingrediencie dohromady
- Ku kuskusu pridáme baklažánovú zmes, fetu, olivy a bylinky
- Všetko spolu opatrne premiešame
- Pridáme dresing a dochutíme podľa svojich preferencií
- Zeleninový kuskus môžeme podávať ako teplý tak vychladený