Tapenáda je pokrm z kaparov. Poďte si pripraviť baklažánový tatarák s touto prísadou a pochutnajte si ako vo francúzskej reštaurácii.
Ingrediencie:
- 1 baklažán
- 1 zväzok tymiánu
- 1 bobkový list
- 3 lyžice kaparov
- soľ
Tapenáda:
- 1 lyžica kaparov
- 1 šalotka
- 4 lyžice olivového oleja
- 4 lyžice čiernych olív
- soľ
Na servírovanie:
- 4 kapary
- sušené paradajky
Postup:
- Baklažán si umyte a nakrájajte na kocky.
- Dajte variť do vriacej vody na 1 minútu spolu so zväzkom tymiánu a bobkovým listom.
- Uvarený baklažán vyberte z hrnca dierovanou naberačkou a dajte do studenej vody schladiť.
- Nakrájané kapary dajte do fritézy na 2 minúty usmažiť pri 180 °C.
Tapenáda:
- Šalotku si nakrájajte na plátky a dajte do mixéra spolu so všetkými ingredienciami a rozmixujte.
- 1 lyžicu tapenády zmiešajte s baklažánom a zamiešajte.
- Baklažánový tatarák servírujte na tanieriku, pomocou formičky vytvorte hrudku, ozdobte kaparmi, sušenými paradajkami a zvyškom tapenády.