Aj cuketa je univerzálnou surovinou, ktorá vo výtvore ala tatarák chutí skvele.
INGREDIENCIA:
- 1 stredná cuketa
- 1 šalotka alebo červená cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- kečup
- dijonská horčica
- worcester
- sladká paprika
- soľ
- korenie
- chilli
- olivový olej
- troška citrónovej šťavy
POSTUP:
- Cuketu si nastrúhame na strúhadle na hrubo (ak má veľké semienka, vopred ich vydlabeme).
- Môžeme si nechať aj šupku, kto chce, olúpe.
- Osolíme a necháme asi 10 minút vypotiť.
- Medzitým si na troške oleja opražíme najemno nasekanú cibuľku a pridáme scedenú cuketu.
- Restujeme do mäkka.
- Necháme schladiť, a potom doladíme všetkými zvyšnými ingredienciami podľa chuti.
- Podávame na chrumkavom toustu.