Zeleninový vývar s kuracími guličkami

Zeleninový vývar s kuracími guličkami

Táto domáca kuracia polievka je recept na zdravú večeru, ktorý ste práve dnes hľadali. Lahodná a jednoduchá na prípravu a samozrejme zdravšia ako by ste čakali. Zahreje ako v žalúdku, tak na duši.

Čo budeme potrebovať

Na guličky

  1. 2 lyžice olivového oleja
  2. 1 kg kuracích stehien (mletá)
  3. 50 g cibule
  4. Štipka korenia
  5. Lyžička soli

Na polievku

  1. 4 lyžice olivového oleja
  2. 100 g cibule
  3. 3 menšie mrkvy
  4. 2 repíkaté zelery
  5. 800 ml kuracieho vývaru
  6. 400 ml vody
  7. 500 g zemiakov
  8. 75 g ryže (alebo cestovín)
  9. Soľ
  10. Korenie
  11. Petržlen

Postup

  1. V panvici si na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu
  2. Akonáhle cibuľa zozlatne, tak pridáme soľ a korenie
  3. Panvicu stiahneme z platne mletá kuracie stehná
  4. Miešame, aby sa mäso s cibuľou premiešalo
  5. Potom z mäsa začneme tvarovať guličky a odložíme ich bokom
  6. V hrnci si na strednú teplotu rozohrejeme olej a orestujeme nakrájanú cibuľu s nakrájanou mrkvou a zelerom
  7. Pridáme vývar a vodu
  8. Vývar privedieme do varu
  9. Do hrnca potom pridáme olúpané a nakrájané zemiaky
  10. Vývar sa nám stále musí variť
  11. Potom do hrnca pridáme ryžu
  12. Akonáhle je ryža trochu uvarená, začneme vkladať mäsové guličky
  13. Tie varíme na strednú teplotu asi 15 minút, kým nie sú úplne prepečené
  14. Pridáme, petržlen, soľ a korenie
  15. Kuraciu polievku ihneď servírujeme
Silná kuracie vývar s kuracími mäsovými guľami a zeleninou.
Zdroj: damndelicious.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.