Ak máte radi korenené jedlá, potom vás táto zelerová polievka určite zaujme. Indický nádych tohto receptu tvorí exotickú dobrotu, ktorá zahreje. Vyskúšajte, napríklad vaše chuťové bunky potešia.
Ingrediencie:
- 3 mrkvy
- 4 stonky stopkového zeleru
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička celej rasce
- 1 bobkový list
- 2 kúsky celej škorice
- 2 klinčeky
- 1 lyžička celého čierneho korenia (mierne rozdrveného)
- ½ lyžičky indického korenia Garam masala
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 lyžička olivového oleja
- 1 lyžica nasekaného čerstvého koriandra
- 1 lyžica slnečnicových semienok na servírovanie
Postup:
- Mrkva, zeler, cesnak a cibuľu si olúpte a nakrájajte na kocky.
- V tlakovom hrnci (môžete využiť aj obyčajný hrniec) si rozohrejte olivový olej, pridajte bobkový list, klinčeky, škoricu a celé korenie.
- Pridajte cibuľu a restujte do sklovata.
- Potom pridajte mrkvu a zeler a chvíľu v restovaní pokračujte.
- Pridajte 4 hrnčeky vody, soľ a hrniec uzavrite.
- Zeleninu povarte do mäkka, škoricu a klinčeky vyberte a potom polievku rozmixujte.
- Dochuťte Garam masalou, prípadne pridajte soľ a korenie.
- Podávajte ju pokvapkanú olivovým olejom, ozdobenú nasekaným koriandrom a posypanú slnečnicovými semienkami.