Rýchla a jednoduchá, presne taká by mala byť každá receptúra. Táto nátierka zo šunky s zelerom má veľmi zaujímavú chuť a poskytne vám príjemné osvieženie najmä v letných mesiacoch.
Ingrediencie:
- 3 hrnčeky strúhané bravčové šunky
- 2 natvrdo varené vajcia
- 2 – 3 polievkové lyžice jemne strúhaného zeleru
- 2 uhorky nakladané v sladkokyslom náleve
- 3 lyžička na drobné kocky nakrájané cibule
- 1 hrnček majonézy
- 1 lyžica plnotučnej horčice
Postup:
- Do misky dáme nastrúhanú šunku, na rovnako veľkú kúsky nakrájané vajcia, zeler, nastrúhané uhorky a cibuľu.
- Majonézu s horčicou zmiešame v samostatnej miske a potom pridáme zmes so šunkou.
- Dobre premiešame, aby sa všetky suroviny spojili a uložíme do chladničky.
- Nátierku zo šunky necháme aspoň 3 hodiny odpočinú a vychladiť.
- Potom môžeme servírovať na chlebe, veci, ale aj na rožku v podobe jednohubky.