Zelerové cordon bleu

Zelerové cordon bleu

Vynikajúce rezne z zeleru so šunkou a syrom si zamiluje celá vaša rodina! Sú rýchle a jednoduché na prípravu a je to skvelý spôsob, ako do detí dostať aj neobľúbenú zeleninu.

Čo budete potrebovať

  • cca 600 g zeleru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky goudy
  • 50 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 100 g strúhanky
  • maslo

Postup

  • Zeler olúpte a nakrájajte na 8 plátkov hrubých asi 1 cm.
  • Plátky zeleru sparte vo vriacej osolenej vode asi 3 minúty, vyberte, opláchnite a osušte.
  • Všetky zelerové plátky dochuťte soľou a korením.
  • Na každý zo 4 plátkov zeleru položte plátok šunky a syra.
  • Navrch položte zvyšné plátky zeleru a zaistite špáradlá.
  • Takto vzniknuté „sendviče“ obaľte najskôr v múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke.
  • Vymažte na rozpálenom masle 2–3 minúty z každej strany dozlatista.
  • Nechajte odkvapkať na kuchynskom papieri a podávajte.
Rezeň z zeleru so šunkou a syrom na tanieri s klinom citróna.
www.thecaterer.com

Už ste sa niekedy stretli s panvami nemeckej značky Woll? Nie? Jedná sa o luxusný set panvíc na rôzne účely, ktoré sú schopné dosiahnuť naozaj skvelé výsledky. Majú ale aj nejaké nedostatky? Všetko potrebné sa dozviete v našej recenziu panvíc Woll .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.