Vynikajúce rezne z zeleru so šunkou a syrom si zamiluje celá vaša rodina! Sú rýchle a jednoduché na prípravu a je to skvelý spôsob, ako do detí dostať aj neobľúbenú zeleninu.
Čo budete potrebovať
- cca 600 g zeleru
- soľ a korenie podľa chuti
- 4 plátky šunky
- 4 plátky goudy
- 50 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 100 g strúhanky
- maslo
Postup
- Zeler olúpte a nakrájajte na 8 plátkov hrubých asi 1 cm.
- Plátky zeleru sparte vo vriacej osolenej vode asi 3 minúty, vyberte, opláchnite a osušte.
- Všetky zelerové plátky dochuťte soľou a korením.
- Na každý zo 4 plátkov zeleru položte plátok šunky a syra.
- Navrch položte zvyšné plátky zeleru a zaistite špáradlá.
- Takto vzniknuté „sendviče“ obaľte najskôr v múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke.
- Vymažte na rozpálenom masle 2–3 minúty z každej strany dozlatista.
- Nechajte odkvapkať na kuchynskom papieri a podávajte.
Už ste sa niekedy stretli s panvami nemeckej značky Woll? Nie? Jedná sa o luxusný set panvíc na rôzne účely, ktoré sú schopné dosiahnuť naozaj skvelé výsledky. Majú ale aj nejaké nedostatky? Všetko potrebné sa dozviete v našej recenziu panvíc Woll .