Zelerové hranolky s údenou paprikou

Zelerové hranolky s údenou paprikou

Jednoduchý recept na hranolčeky z zeleru s údenou paprikou, ktoré môžete podávať takmer k čomukoľvek namiesto klasických zemiakových hranoliek. Navyše sú o dosť zdravšie!

Čo budete potrebovať

  • 1 zeler
  • 1 lyžica olivového oleja
  • ½ lyžičky údené papriky
  • hrubá morská soľ
  • kečup, na podávanie (voliteľne)

Postup

  • Nastavte rúru na teplovzduch a predhrejte na 200 °C.
  • Vyložte plech papierom na pečenie.
  • Zeler olúpte.
  • Olúpaný zeler prekrojte napoly a potom každú polovicu nakrájajte na plátky s hrúbkou cca 1 cm.
  • Každý plátok nakrájajte na hranolky s hrúbkou cca 1 cm.
  • Zelerové hranolky dajte do veľkej misy a obaľte v olivovom oleji a údenej paprike.
  • So soľou vydržte, pokiaľ nebudú hranolky upečené.
  • Položte zelerové hranolčeky na plech v jednej vrstve a uistite sa, že okolo každej hranolčeka je trochu miesta.
  • Pečte asi 15 minút.
  • Potom vyberte plech z rúry a každý hranolček opatrne preklopte na druhú stranu a pečte ďalších 10 minút, kým nebudú vršky pekne pľuzgierové a miestami ľahko pripálené.
  • Posypte soľou a ihneď konzumujte.
Hranolky z zeleru na tanieri s mištičkou kečupu.
www.lazycatkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.