Jednoduchý recept na hranolčeky z zeleru s údenou paprikou, ktoré môžete podávať takmer k čomukoľvek namiesto klasických zemiakových hranoliek. Navyše sú o dosť zdravšie!
Čo budete potrebovať
- 1 zeler
- 1 lyžica olivového oleja
- ½ lyžičky údené papriky
- hrubá morská soľ
- kečup, na podávanie (voliteľne)
Postup
- Nastavte rúru na teplovzduch a predhrejte na 200 °C.
- Vyložte plech papierom na pečenie.
- Zeler olúpte.
- Olúpaný zeler prekrojte napoly a potom každú polovicu nakrájajte na plátky s hrúbkou cca 1 cm.
- Každý plátok nakrájajte na hranolky s hrúbkou cca 1 cm.
- Zelerové hranolky dajte do veľkej misy a obaľte v olivovom oleji a údenej paprike.
- So soľou vydržte, pokiaľ nebudú hranolky upečené.
- Položte zelerové hranolčeky na plech v jednej vrstve a uistite sa, že okolo každej hranolčeka je trochu miesta.
- Pečte asi 15 minút.
- Potom vyberte plech z rúry a každý hranolček opatrne preklopte na druhú stranu a pečte ďalších 10 minút, kým nebudú vršky pekne pľuzgierové a miestami ľahko pripálené.
- Posypte soľou a ihneď konzumujte.