Pripravte si jednoduché a chutné placky z zeleru, ktoré sú vďačnou prílohou, ale aj skvelým samostatným jedlom.
Ingrediencie
- 1/2 šálky oleja na vyprážanie
- 1 zeler
- 1 menšia cibuľa
- 2 lyžice múky
- 1 lyžička soli
- 1 rozšľahané vajcia
Postup
- Zeler a cibuľu nastrúhajte na hrubom strúhadle do väčšej misy.
- Pridajte rozšľahané vajcia, soľ a múku.
- Umiešajte kompaktné cesto.
- Ak je veľmi riedke, pridajte múku.
- Z cesta tvarujte menšie placky.
- Na väčšej panvici s olejom ich osmažte do chrumkava z oboch strán.
- Zelerové placky môžete podávať s majonézou, paradajkovou omáčkou, jogurtovým dipom atď.
- Vhodné sú aj ako príloha k mäsovým pokrmom, všade tam, kde by ste inak použili klasické zemiakové placky.