Zelerové rezne

Zelerové rezne

Tento vynikajúci rezeň z zeleru je skvelou vegetariánskou alternatívou ku klasickému bravčovému alebo teľaciemu rezňu. Podávajte ho na obed či večeru s ľubovoľným šalátom podľa vášho výberu.

Ingrediencie

  • asi 1 kg zeleru
  • 3 vajcia
  • trochu mlieka
  • domáca strúhanka
  • rastlinný olej, margarín alebo masť na vyprážanie

Postup

  1. Odstráňte šupku zeleru škrabkou alebo ostrým nožom a nakrájajte ho na asi 1 cm plátky, nie silnejšie, pretože čím tenší zeler nakrájate, tým lepšie a rýchlejšie sa rezeň prepečie.
  2. V prípade, že použijete silné plátky, je veľká šanca, že rezeň bude nedopečený.
  3. Nasypte strúhanku na veľký tanier.
  4. Potom rozklepnite vajcia do misy, pridajte štipku mlieka a šľahajte, kým sa nespoja.
  5. Na panvici na strednom plameni zahrejte rastlinný olej alebo margarín.
  6. Nepotrebujete veľké množstvo oleja, stačí vám iba na pokrytie dna panvice.
  7. Medzitým obaľte zeler vo vajci a potom v strúhanke.
  8. Plátky zeleru jednoducho po jednom namáčajte do zmesi vajcia a mlieka, obaľujte všetky strany.
  9. Rukami zdvihnite zeler obalený mliekom a ponorte ho do strúhanky, opäť obaľte všetky strany.
  10. Ešte raz namočte do zmesi vajec a mlieka a druhýkrát obaľte strúhankou.
  11. Obalené plátky zeleru položte na ďalší tanier, aby ste striasli prebytočnú strúhanku, a potom ihneď smažte (asi 5 minút z každej strany) dozlatista.
  12. Vyberte rezeň z panvice a podávajte s ľubovoľnými šalátovými prílohami, od zemiakového šalátu až po zelený šalát.
  13. Je dôležité, aby ste z plátku citróna vytlačili citrónovú šťavu a pred podávaním ju pokvapkali rezeň.
Vyprážané zeleninové rezne ozdobené plátkami citróna.
www.esterkocht.com

Vyskúšajte naše recepty na vynikajúce prílohové omáčky k mäsu, zelenine či krekrom 10x inak. Vyberie si úplne každý!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.