Tento vynikajúci rezeň z zeleru je skvelou vegetariánskou alternatívou ku klasickému bravčovému alebo teľaciemu rezňu. Podávajte ho na obed či večeru s ľubovoľným šalátom podľa vášho výberu.
Ingrediencie
- asi 1 kg zeleru
- 3 vajcia
- trochu mlieka
- domáca strúhanka
- rastlinný olej, margarín alebo masť na vyprážanie
Postup
- Odstráňte šupku zeleru škrabkou alebo ostrým nožom a nakrájajte ho na asi 1 cm plátky, nie silnejšie, pretože čím tenší zeler nakrájate, tým lepšie a rýchlejšie sa rezeň prepečie.
- V prípade, že použijete silné plátky, je veľká šanca, že rezeň bude nedopečený.
- Nasypte strúhanku na veľký tanier.
- Potom rozklepnite vajcia do misy, pridajte štipku mlieka a šľahajte, kým sa nespoja.
- Na panvici na strednom plameni zahrejte rastlinný olej alebo margarín.
- Nepotrebujete veľké množstvo oleja, stačí vám iba na pokrytie dna panvice.
- Medzitým obaľte zeler vo vajci a potom v strúhanke.
- Plátky zeleru jednoducho po jednom namáčajte do zmesi vajcia a mlieka, obaľujte všetky strany.
- Rukami zdvihnite zeler obalený mliekom a ponorte ho do strúhanky, opäť obaľte všetky strany.
- Ešte raz namočte do zmesi vajec a mlieka a druhýkrát obaľte strúhankou.
- Obalené plátky zeleru položte na ďalší tanier, aby ste striasli prebytočnú strúhanku, a potom ihneď smažte (asi 5 minút z každej strany) dozlatista.
- Vyberte rezeň z panvice a podávajte s ľubovoľnými šalátovými prílohami, od zemiakového šalátu až po zelený šalát.
- Je dôležité, aby ste z plátku citróna vytlačili citrónovú šťavu a pred podávaním ju pokvapkali rezeň.
Vyskúšajte naše recepty na vynikajúce prílohové omáčky k mäsu, zelenine či krekrom 10x inak. Vyberie si úplne každý!