Zelerové rezne s omáčkou z nivy a horčice

Zelerové rezne s omáčkou z nivy a horčice

Vyskúšajte túto úžasnú verziu zelerového rezňa, kedy namiesto klasickej strúhanky použijete rozdrobený celozrnný ražný chlieb. Rezne potom podávajte s lahodnou nivovo-horčičnou omáčkou.

Čo budete potrebovať

Na omáčku:

  • 1/4 šálky nivy
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 1 šálka kyslej smotany
  • 1/2-1 lyžička kryštálového cukru
  • soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti

Na rezne:

  • cca 1 kg zeleru
  • 3 veľké vajcia
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 1 a 1/2 šálky rozdrobeného staršieho celozrnného ražného chleba
  • 1/4 šálky prepusteného masla

Postup

  • Vložte horčicu, nivu a kyslú smotanu do kuchynského robota alebo mixéra
  • Mixujte, kým sa všetko nespojí.
  • Najprv pridajte 1/2 lyžičky cukru a podľa potreby viac.
  • Znovu premiešajte.
  • Dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  • Naposledy premiešajte.
  • Zoškrabnite zmes do misky, zakryte potravinárskou fóliou a dajte do chladničky.
  • Olúpte zeler a nakrájajte ho na centimetrové plátky.
  • V hrnci priveďte do varu osolenú vodu.
  • Položte vedľa sporáka vrstvu papierových uterákov.
  • Do hrnca s vriacou vodou pridajte plátky zeleru a varte 15 minút.
  • Preložte zeler z hrnca na papierovú utierku, aby odkvapkal.
  • Rozklepnite vajcia a nalejte ich na plochý tanier.
  • Múku rozprestrite na ďalší plochý tanier.
  • Na tretí plát rozprestrite posýpku z ražného chleba.
  • Plátky zeleru z oboch strán osoľte a okoreňte.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte prepustené maslo.
  • Plátky zeleru obaľte v múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke.
  • Do panvice pridajte obalený zeler a smažte z oboch strán do chrumkava.
  • Usmažený rezeň preložte z panvice na tanier.
  • Prebytočný tuk jemne odstráňte papierovou utierkou.
  • Rezne servírujte s omáčkou z nivy!
Rezne z zeleru na tanieri s nivovou omáčkou a čerstvou petržlenovou vňaťou s vedľa položeným príborom.
www.diaryofamadhausfrau.com

Vychutnajte si aj naše ďalšie recepty z zeleru v 10 rôznych variantoch, ktoré vás ohromia! Ktorá bude tá vaša TOP?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.