Jednoduché rezne z zeleru podávané so šalátom z červenej kapusty a jablká sa stanú hitom vašej kuchyne. Navyše ich zvládne pripraviť aj začiatočník!
Čo budete potrebovať
Na šalát:
- ½ lyžičky rasce
- 1 a ½ lyžice olivového oleja
- 1 a ½ lyžice jablčného octu
- 1 a ½ lyžičky cukru
- ¼ lyžičky soli
- 3 šálky červenej kapusty, nakrájanej na veľmi tenké plátky
- 1 malé jablko Granny Smith, nakrájané na veľmi tenké plátky
Na rezne:
- 8 šálok vody
- 2 bobkové listy
- 800 g zeleru, olúpaného a nakrájaného na 8 plátkov
- ½ lyžičky soli
- ¼ lyžičky čierneho korenia
- ¼ šálky kukuričného škrobu
- ¼ šálky bieleho gréckeho jogurtu so zníženým obsahom tuku
- 2 veľké vajcia, ľahko rozšľahané
- 1 šálka panko strúhanky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica masla
- olej v spreji
- klinky citróna
Postup
- Zahrejte panvicu na strednom plameni.
- Pridajte rascu a za občasného miešania opekajte 2 minúty.
- Zmiešajte rascu, olivový olej, jablkový ocot, soľ a cukor a premiešajte metličkou.
- Pridajte kapustu a jablko a dobre premiešajte.
- Prikryte a dajte do chladničky.
- Ak chcete pripraviť rezne, priveďte 8 šálok vody spolu s bobkovými listami do varu vo veľkom hrnci.
- Pridajte plátky zeleru, zakryte pokrievkou, znížte teplotu a varte 14 minút.
- Dajte zeler do misky s ľadovou vodou a nechajte 3 minúty stáť.
- Sceďte a osušte papierovými utierkami.
- Plátky rovnomerne posypte 1/2 lyžičky soli a čierneho korenia.
- Dajte kukuričný škrob do plytkej misky.
- Zmiešajte jogurt a vajcia v ďalšej plytkej miske.
- Nasypte pánko strúhanku do ďalšej plytkej misky.
- Plátky zeleru obaľte v kukuričnom škrobe, potom ich ponorte do vaječnej zmesi a nakoniec obaľte v pánko strúhanke.
- Rozpáľte panvicu na stredne vysokom plameni.
- Na panvicu pridajte 1 lyžicu oleja a 1 a 1/2 lyžičky masla.
- Zeler zľahka postriekajte olejom v spreji.
- Pridajte 4 obalené plátky zeleru do panvice a smažte 3 až 4 minúty z každej strany alebo do zhnednutia.
- Usmažený zeler položte na mriežku.
- Opakujte postup so zvyšnou 1 lyžicou oleja, 1 a 1/2 lyžičkou masla a 4 plátky zeleru.
- Podávajte so šalátom a plátkami citróna.