Zelerový dip so špenátom a artičokami

Zelerový dip so špenátom a artičokami

Luxusný dip z zeleru, špenátu, syrov a artičokov vás nadchne nielen svojou chuťou, ale aj textúrou. Nemusíte sa báť ho naservírovať aj tým najnáročnejším hosťom!

Ingrediencie

  • 1 malý zeler, olúpaný a nakrájaný
  • 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžičky soli
  • 400 g srdiečok artičokov (vo vode), scedených a nasekaných
  • 280 g špenátu (čerstvého alebo mrazeného), nakrájaného
  • 4 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • 1,5 hrnčeka gréckeho jogurtu
  • 230 g smotanového syra
  • 1/2 šálky strúhanej mozzarelly
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu
  • 1/4 lyžičky sušenej cibule
  • čierne korenie podľa chuti
  • nakrájaná pažítka na ozdobu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Na plech pokrytý papierom na pečenie alebo alobalom pridajte zeler.
  3. Pridajte 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja a dochuťte 1 lyžičkou soli a trochu mletého čierneho korenia.
  4. Premiešajte, aby bol zeler pokrytý olejom a rovnomerne rozprestrite.
  5. Pečte 20 minút, kým zeler na miestach nezhnedne.
  6. Pridajte pečený zeler do pomalého hrnca.
  7. Do pomalého hrnca s ním pridajte zvyšok ingrediencií okrem pažítky.
  8. Premiešajte.
  9. Varte v pomalom hrnci jednu hodinu alebo pri nízkej teplote 2–3 hodiny, kým sa syr úplne nerozpustí.
  10. Hotový dip pridajte do misky a podávajte ozdobené pažítkou a spolu s stopkovým zelerom, mrkvou, paprikou, hráškom alebo inou zeleninou, ktorú máte radi.
  11. Môžete ho dokonca podávať s plátkami citróna.
  12. Užite si to!
Zeleninovo-syrový dip servírovaný v miske a obložený čerstvou zeleninou.
www.emeraldpalate.com

Ochutnajte aj naše ďalšie recepty na zelerové placky, fašírky, rezne a burgre!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.